Veľké emócie a hrdosť, poďme urobiť aj ten posledný krok, hovorí Deschamps

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľké emócie a hrdosť, poďme urobiť aj ten posledný krok, hovorí Deschamps

Didier Deschamps priviedol krajinu do druhého finále MS po sebe.
Didier Deschamps priviedol krajinu do druhého finále MS po sebe.Reuters
Už len krok delí Francúzsko od toho, aby získalo druhý titul majstra sveta v rade. V stredu si v semifinále poradilo s Marokom 2:0.

Obhajcovia titulu viedli od piatej minúty, keď sa presadil obranca Theo Hernández. V 79. minúte pridal druhý gól Randal Kolo Muani, čím spečatil francúzske víťazstvo a štvrtú finálovú účasť z ostatných siedmich záverečných šampionátov.

"Sú v tom veľké emócie. Je v tom hrdosť. Je to jednoducho posledný krok, ktorý nás čaká," uviedol po záverečnom hvizde Didier Deschamps.

Päťdesiatštyriročný kormidelník priviedol svoju krajinu k titulu majstra sveta v roku 2018. "Sme spolu už mesiac. Nikdy to nie je ľahké, ale zatiaľ tu prevláda pozitívna energia a šťastie," nadviazal. Deschamps je len štvrtým trénerom, ktorému sa podarilo doviesť národný tím do druhého finále po sebe. Francúzsko sa bude usilovať o prvú obhajobu od tej brazílskej z roku 1962.

"Hrať dve finále majstrovstiev sveta za sebou je neuveriteľný moment. Odviedli sme dobrú prácu. Bolo to náročné, ale sme vo finále. Budeme tvrdo pracovať, aby sme v nedeľu uspeli. Myslím aj na svojho brata," povedal šťastný strelec otváracieho gólu. Odkazoval na Lucasa Hernándeza, ktorý si v otváracom dueli MS v Katare privodil vážne zranenie kolena.

Francúzi museli odolať stupňujúcemu sa tlaku Maročanov. Na tribúne sledoval všetko prezident Francúzska Emmanuel Macron. "Naša krajina potrebuje čistú radosť. Šport nám ju poskytuje a futbal obzvlášť. Cítim sa oveľa lepšie než pred hodinou a pol. Veľa sme trpeli, ale videli sme skvelý tím. Obrovská vďaka patrí trénerovi, ktorý je akousi zmesou niekoľkých generácií a to je na tom skvelé. Deschamps je tu vďaka svojmu nastaveniu a talentu. Na toto francúzske mužstvo som hrdý," uzavrel Macron. 

Finále s Argentínou je na programe v nedeľu 18.12. od 16:00.