Vlhová na kopci v Kanade, Lobotkovci proti lídrovi tabuľky. Šlágre v Anglicku a Španielsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlhová na kopci v Kanade, Lobotkovci proti lídrovi tabuľky. Šlágre v Anglicku a Španielsku

Vlhovú čaká nová výzva.
Vlhovú čaká nová výzva.Profimedia
Prvý decembrový víkend opäť ponúkne niekoľko zaujímavých podujatí, ktoré by nemali ujsť očiam športových priaznivcov. Flashscore Správy vyberajú tie najlepšie z nich. Tentokrát si na svoje prídu fanúšikovia Petry Vlhovej či európskych futbalových súťaží.

Obrovský slalom v Mont-Tremblant s Petrou Vlhovou (sobota 17:00 a 20:15, nedeľa 17:00 a 20:15)

Po obrovskom slalome a slalome v americkom Killingtone sa Petra Vlhová predstaví v Kanade. V stredisku Mont Tremblant ju čakajú dva preteky v "obráku". V Killingtone skončila v obrovskom slalome desiata, preteky jej nevyšli podľa predstáv. Na druhý deň si však napravila chuť, v slalome ju zdolala len rivalka Mikaela Shiffrinová. Slovenskej reprezentantke vyšlo výborne druhé kolo.

Pred pretekmi sa nechala počuť, že kopec vôbec nepozná, dôležitá tak bude poctivá príprava: "Chcem sa vždy čo najrýchlejšie prispôsobiť. Je tam však veľa premenných, čo môže hrať do kariet. Verím, že sa čo najrýchlejšie do toho vžijem a načítam si ten kopec. Je to však výzva pre všetkých. Prvé kolo sa uvidí. Mám dosť veľa skúseností, aby som sa s tým vedela vysporiadať. Uvidíme, ako to dopadne, keďže posledné preteky neboli najlepšie."

V poradí obráku jej po dvoch podujatiach patrí so ziskom 86 bodov 6. miesto, na čele je Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá ovládla úvodné dve súťaže a má na konte 200 bodov. V celkovom poradí je Vlhová druhá so ziskom 266 bodov. Vedie Shiffrinová, ktorá v piatich pretekoch nazbierala až 350 bodov.

Vlhová chce na pretekoch uspieť.
Vlhová chce na pretekoch uspieť.TASR

Manchester City - Tottenham (nedeľa 17:30)

Domáci majú za sebou náročný týždeň. Po remíze 1:1 s Liverpoolom prišli o post lídra tabuľky, v Lige majstrov si však dokázali napraviť chuť, keď otočili duel s Lipskom a v posledných ôsmich stretnutiach neprehrali (šesť víťazstiev a dve remízy). Deľba bodov v minulom kole ukončila ich sériu 15 domácich výhier, ktorá odštartovala ešte v januári proti ich nedeľnému súperovi Tottenhamu. Vtedy zhodou okolností tiež prehrávali 0:2.

V posledných štyroch vzájomných stretnutiach padlo v priemere 4,5 gólu na zápas - zdá sa, že "Citizens" pravdepodobne nebudú panikáriť, ak budú opäť prehrávať, čo nepriamo potvrdil aj stredopoliar Phil Foden: "Na Etihade máme skvelú bilanciu a stačí jeden gól, aby sa situácia zmenila."

"Spurs" sa na začiatku sezóny ocitli na prvom mieste, potom však prišiel pokles formy a stali sa len piatym tímom, ktorý prehral v troch súbojoch v rade napriek tomu, že v každom z nich skóroval ako prvý. Ak však porazia City, bodovo sa na nich v tabuľke dotiahnu. Mužstvo navyše sužujú zranenia, naposledy na "maródku" pribudol Rodrigo Bentancur, ktorého čaká operačný zákrok členka.

Vzájomné zápasy oboch tímov.
Vzájomné zápasy oboch tímov.Flashscore

Neapol - Inter (nedeľa 20:45)

14. kolo najvyššej talianskej súťaže ponúkne chuťovku v podobe súboja majstra s aktuálnym lídrom tabuľky. Mužstvo Stanislava Lobotku je v tesnom boji o prvú štvorku. Problémom je v poslednom čase konzistentnosť, keďže zverenci Waltera Mazzariho chcú po minulovíkendovom triumfe 2:1 nad Atalantou prvýkrát po viac ako dvoch mesiacoch zaznamenať po sebe idúce ligové víťazstvo.

V takomto prípade by po úspechu 3:1 v minulej sezóne prvýkrát od ročníka 2016/17 zaznamenali po sebe idúce víťazstvá nad milánskym Interom. Na dosiahnutie tohto úspechu nemôže byť lepšie miesto ako Stadio Diego Armando Maradona, kde Neapol prehral len jeden z posledných 17 domácich vzájomných súbojov proti milánskym gigantom (10 výhier, 6 remíz), hoci päť stretnutí bez víťazstva doma zostáva problémom (dve remízy, tri porážky) vrátane šokujúcej prehry s Empoli naposledy.

Inter sa môže zapísať do histórie, keďže má šancu skórovať v 11 po sebe idúcich vzájomných ligových dueloch prvýkrát od 50. rokov minulého storočia. Ich nedávna forma naznačuje, že to majú na dosah, keďže "Nerazzurri" v posledných 11 zápasoch vonku v Serii A strelili v priemere 2,4 gólu na zápas. Osem z týchto víťazstiev bolo navyše s čistým kontom, doteraz inkasovali len sedemkrát a majú najlepšiu obranu v súťaži.

Na Neapol čaká aj zápas s Juventusom.
Na Neapol čaká aj zápas s Juventusom.Flashscore

Barcelona - Atlético Madrid (nedeľa 21:00)

V španielskej lige na nás čaká súboj tímov, ktoré naháňajú vedúcu dvojicu Real Madrid - Girona. Oba kluby majú v tabuľke rovnaký počet bodov (31), hostia však majú zápas k dobru. Barcelona vstupuje do ligového víkendu v pozícii klubu, ktorý spoločne s prvými dvomi mužstvami prehral zatiaľ iba raz. "Blaugranas" však zbierajú remízy, deľba s Rayom v poslednom kole bola už štvrtá v ročníku, navyše nechýbalo veľa a nemuseli mať ani na bod. Vlastný gól súpera v záverečnej desaťminútovke tak pre nich mal cenu zlata.

Xaviho zverenci dosiahli počas týždňa kľúčové víťazstvo v Lige majstrov proti Portu (2:1) a postúpili do osemfinále so zápasom k dobru. Bol to štvrtý súťažný zápas v rade, v ktorom Katalánci inkasovali ako prví, čo je nepríjemný trend, najmä preto, že z posledných šiestich stretnutí s Atléticom dokázali vyhrať len raz, keď skóre otvoril ich súper.

Atlético takisto v milionárskej súťaži uspelo, na trávniku Feyenoordu získalo tri body po výsledku 3:1. Víťazstvo v Rotterdame bolo štvrtým úspechom Atlética vo všetkých súťažiach po sebe, pričom počas tejto série strelilo 13 gólov a inkasovalo len dva. Do tohto zápasu by tak mali hostia ísť plní sebavedomia, a hoci Madridčania nevyhrali na Camp Nou od roku 2006, skutočnosť, že Barcelona hrá v tejto sezóne svoje domáce zápasy na Estadi Olímpic Lluís Companys, by mohla eliminovať psychologickú nevýhodu.

Aktuálna forma Atlética.
Aktuálna forma Atlética.Flashscore