Vlhová zvládla 1. kolo slalomu na jednotku a vedie, Shiffrinová ďaleko za ňou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vlhová zvládla 1. kolo slalomu na jednotku a vedie, Shiffrinová ďaleko za ňou

Petra Vlhová maximálne využila možnosť štartu z prvej pozície.
Petra Vlhová maximálne využila možnosť štartu z prvej pozície.Profimedia
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) vedie po 1. kole v rámci záverečného sezónneho slalomu v andorrskom Soldeu s náskokom 32 stotín sekundy pred druhou Chorvátkou Leonou Popovičovou (25).

Vlhová využila štartové číslo jedna, v jazde ukázala konzistenciu a nepredviedla žiadnu výraznú chybu. Ako druhá sa svahom spustila už vopred jasná víťazka Svetového pohára aj disciplíny Mikaela Shiffrinová. Tá bola v úvodných sektoroch lepšia, ale v záverečnom mala výrazné problémy a dokonca jej hrozilo vypadnutie. Američanka stratila 59 stotín sekundy.

Druhú najlepšiu jazdu predviedla Popovičová. Chorvátka zaostala o 32 stotín, tretia je priebežne Anna Swennová-Larssonová s mankom 0,56 s. Piata Wendy Holdenerová bola od Vlhovej pomalšia o viac ako sekundu (1,16 s). Trať sa rýchlo kazila, boli na nej viditeľné ryhy, čo znamenalo stratu rýchlosti a väčšie riziko chýb.

Kolo číslo dva je na programe o 13:30. Keďže ide o posledný slalom sezóny, boduje v ňom len prvých 15 pretekárok, v prvom kole ich štartovalo 26.