Výmena krídel zafungovala. Pred Anglickom Kamerun, Wales neukázal pravú tvár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výmena krídel zafungovala. Pred Anglickom Kamerun, Wales neukázal pravú tvár
Výmena krídel zafungovala. Pred Anglickom Kamerun, Wales neukázal pravú tvár
Výmena krídel zafungovala. Pred Anglickom Kamerun, Wales neukázal pravú tvárProfimedia
Dlho očakávaný súboj reprezentácií z Britských ostrovov sa skončil triumfom favorita.

Anglicko zdolalo Wales 3:0, čím postúpilo do osemfinále z prvého miesta. Wales, naopak, na turnaji končí. Dvojgólovým hrdinom bol Marcus Rashford, ktorý s tromi zásahmi vedie tabuľku kanonierov na turnaji spoločne s Kylianom Mbappém, Codym Gakpom a Ennerom Valenciom

"Je to skvelý pocit. Po výsledku s USA sme boli trochu sklamaní, mohli sme hrať oveľa lepšie. Bolo pre nás dôležité podať v nasledujúcom zápase lepší výkon. Dnes sme brilantne bránili a po polčase to bolo o tom, aby sme čo najskôr rozhodli," vravel Rashford, ktorý skóre otvoril v 50. minúte utešenou ranou z priameho kopu.

"Pri priamom kope som sa snažil zostať pokojný a spraviť to, čo mám natrénované. Som rád, že sme sa dostali do ďalšej fázy, pretože mám s týmto tímom veľké ambície a môžeme hrať ešte lepšie ako dnes," tešil sa 25-ročný útočník, ktorý v 68. minúte uzavrel skóre.

Cieľ dostať sa zo skupiny si môže odškrtnúť kouč Albionu Gareth Southgate. Vo vyraďovacej fáze narazí jeho tím v nedeľu o 20:00 na Kamerun.

"V prvom polčase sme kontrolovali zápas, no nevytvorili sme si dostatok šancí. Chceli sme hrať v útoku rýchlejšie. Keď sme dali dva góly, vedeli sme, že sme zlomili ich vôľu, bol to pre nich ťažký turnaj."

Southgate pochválil aj dvojicu Rashford - Phil Foden. Prvý menovaný má za sebou náročné obdobie od minuloročného európskeho šampionátu, druhý zase v Katare dostal príležitosť od začiatku stretnutia až v treťom meraní síl.

"Pre Marcusa je to skvelé, mohol mať aj hetrik. Pri priamom kope ukázal, čoho je schopný. Po prvom polčase som mal pocit, že ich s Fodenom nebolo príliš vidieť, tak sme vymenili krídla. Zareagovali okamžite a je skvelé, že obaja skórovali."

Napriek porážke na štadióne Ahmada bin Alího bol Robert Page hrdý na tím, ktorý sa na majstrovstvá sveta dostal cez baráž po tom, ako zdolal Rakúsko a Ukrajinu.

"S frustráciou sa pozeráme späť. Je úžasný úspech hráčov, že sa sem vôbec dostali. Budeme na tom stavať, to je náš väčší obraz. Sme len sklamaní, pretože vieme, že v niekoľkých stretnutiach sme neukázali svoju pravú tvár a to je naozaj najviac frustrujúce. Chceme sa z toho poučiť," povzdychol si Page.

Náročné pocity po skončení duelu opísal aj Daniel James, krídelník Walesu a hráč Walesu: "Vedeli sme, že to bude ťažké. Myslím, že sme nebránili zle, ale oni dokážu dať gól z čohokoľvek. Góly na začiatku druhého polčasu nás zlomili."