Vyrovnané bitky sokov neprinášajú veľa gólov. Vylúpi Trnava štadión Slovana?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyrovnané bitky sokov neprinášajú veľa gólov. Vylúpi Trnava štadión Slovana?

Slovenský futbal sa teší na ťahák kola.
Slovenský futbal sa teší na ťahák kola.Profimedia
Štvrté jarné kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže si prichystalo lahôdku v podobe merania síl mužstiev na Národnom štadióne. Bratislavský Slovan, ktorý prišiel o čelo tabuľky, vyzve tretiu Trnavu. Ostatné vzájomné strety oboch oponentov priniesli v rámci ligového prostredia málo gólového korenia.

Rivalov od seba v aktuálnej tabuľke delia štyri body, lepšie je na tom hostiteľ stretnutia 22. kola. Posledné tri duely medzi rivalmi ponúkli vo Fortuna lige iba dva presné zásahy. Táto štatistika sľubuje taktickú bitku s vysokou dôležitosťou.

Postavenie súperov pred vzájomným duelom.
Postavenie súperov pred vzájomným duelom.Flashscore

Slovanisti sa naposledy stretli so Spartakom v septembri. Fanúšikovia prítomní na Štadióne Antona Malatinského však veľa dôvodov na radosť nemali – konkrétne žiadny. V 11. kole sa totiž zrodila bezgólová remíza, ktorá sa do štatistík výraznejšie zapísala iba šiestimi žltými kartami.

Predchádzajúci zápas hostilo mužstvo z hlavného mesta na začiatku mája 2022. Domáci v ňom predviedli raketový vstup, keď sa už v prvej minúte presadil Aleksandar Čavrič. Kto však očakával otvorený futbal plný presných zásahov, ostal sklamaný. Z gólovej produkcie zúčastnených to bolo všetko a Slovan si za chudobnú výhru uchmatol tri body.

Tretím do partie posledných ligových stretnutí bol aprílový duel na trnavskej pôde. Opäť išlo o jednogólové predstavenie a znovu to skončilo tromi bodmi pre bratislavský celok. V máji sa Čavrič presadil v samotnom úvode, apríl ponúkol presné zakončenie Šaponjiča až v závere. Srbskí legionári si rozdelili načasovanie zásahov na opačné konce duelov a zabezpečili tým svojmu mužstvu šesť bodov. Scenár celého merania síl ale ovplyvnilo vylúčenie Martina Škrtela po necelej hodine hry.

Miernym vykúpením z gólových suchôt bolo pohárové finále, ktoré prinieslo zaujímavý futbal, emócie, predĺženie a napokon aj radosť Trnavčanov. Spartak dokázal zdolať odvekého súpera, o čo sa v 114. minúte postaral Azevedo. Predĺženie síce počas najbližšieho víkendu určite neuvidíme, priaznivci oboch táborov by však podobný duel dozaista brali.