Žilina porazila Ružomberok a poriadne zamotala boj o prvú šestku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina porazila Ružomberok a poriadne zamotala boj o prvú šestku

Stojčevski a Gidi zariadili výhru Žiliny.
Stojčevski a Gidi zariadili výhru Žiliny.Profimedia
Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v 21. kole futbalovej Fortuna ligy proti MFK Ružomberok. Boj o prvú šestku sa tak uzavrie až o týždeň. Na dve miesta si brúsia zuby tri tímy.

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)

Góly: 9. Stojčevski, 86. Gidi

Domáci vedeli, že ak prehrajú, tak stratia šancu postúpiť do prvej šestky. Veľkú šancu mali už po niekoľkých sekundách, ale Gidi osamotený pred bránkou netrafil priestor troch žrdí. Napriek tomu sa Žilina dostala do rýchleho vedenia po presnej strele Andrija Stojčevskeho - 1:0.

"Šošoni" pokračovali v aktivite, zásah mal na kopačke Essomba, ktorý zoči-voči Ťapajovi neuspel, namieril do mladého gólmana. Ružomberský brankár sa blysol takisto pri tvrdej strele Bariho z diaľky. Hostia sa síce po polhodine hry tešili z vyrovania, zásah Gereca pre ofsajd neplatil.

Po zmene strán zachránilo Belka aj brvno, sám uspel pri značnej možnosti Zsigmunda. Žilinčania pridali víťaznú poistku v 86. minúte zásluhou krásnej strely z diaľy od Gidiho - 2:0, a preskočili banskobystrickú Duklu na šiestom mieste tabuľky, oba celky majú zhodný počet 28 bodov.

Ružomberok je piaty s 30 bodmi. Medzi týmito tromi celkami sa o týždeň v poslednom kole základnej časti rozhodne o dvoch priečkach zaručujúcich boje v prvej šestke.

Takto vyzerá tabuľky Fortuna ligy jedno kolo pred rozdelením súťaže.
Takto vyzerá tabuľky Fortuna ligy jedno kolo pred rozdelením súťaže.Flashscore