Zlepšené druhé kolo Vlhovej na pódium nestačilo. Shiffrinová v Rakúsku sfúkla konkurenciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlepšené druhé kolo Vlhovej na pódium nestačilo. Shiffrinová v Rakúsku sfúkla konkurenciu

Vlhovej rakúsky kopec úplne nesadol.
Vlhovej rakúsky kopec úplne nesadol.TASR
Mikaela Shiffrinová (28) triumfovala aj v piatkovom slalome Svetového pohára v Lienzi. Slovenka Petra Vlhová (28) bola po nie veľmi vydarenom prvom kole desiata. Nakoniec skončila na piatom mieste so stratou 3,24 s na víťazku. Druhé miesto obsadila Lena Dürrová (32), tretiu priečku si uchmatla Michelle Gisinová (30).

Vlhová v rakúskom stredisku vylepšila svoje umiestnenie z prvého kola o päť pozícií. Druhá Dürrová došla do cieľa s priepastným mankom 2,34 sekundy a tretia Gisinová stratila ešte o 11 stotín viac.

Slovenke, ktorá obhajovala v Lienzi triumf z roku 2021, tak nevyšiel po štvrtkovom obrovskom slalome ideálne ani ten klasický. V "obráku" vyťažila siedme miesto po 18. priečke z úvodného kola. V piatok jej prvá jazda vyniesla desiatu pozíciu, stratila hneď v úvode a manko postupne narastalo.

Do druhého kola šla so stratou 2,41 sekundy na Shiffrinovú a náskokom 38 stotín na priebežnú líderku Katharinu Huberovú. Liptáčka predviedla živšiu jazdu, no napriek tomu stratila v prvej polovici trate vyše dve desatiny zo svojho náskoku. Nakoniec jej vyšla štvrtá, technickejšia pasáž, v ktorej získala na Rakúšanku dve stotiny a v cieli bola prvá o 0,07 s. Pozíciu udržala pred Nicole Goodovou, Katharinou Truppeovoou, Sarou Hectorovou i Katharinou Liensbergerovou.

Prvé kolo stálo Vlhovú lepšie umiestnenie.
Prvé kolo stálo Vlhovú lepšie umiestnenie.TASR

 Predstihla ju až Dürrová, ktorá štartovala s náskokom 0,75 s na slovenskú lyžiarku. Tej vyniesol 8. najlepší čas druhého kola zlepšenie o päť miest oproti úvodnej jazde. Shiffrinová upevnila svoje vedenie v celkovom hodnotení i slalome, v ktorom zvýšila náskok na druhú Vlhovú o 55 bodov. Momentálne je vo vedení o 105 bodov pred slovenskou lyžiarkou, keďže na záver podujatia v Lienzi predviedla suverénnu jazdu a od jej začiatku zvyšovala náskok, ktorý bol nakoniec najväčší v prebiehajúcej sezóne.

Pripísala si tak 93. víťazstvo v SP, 55. v slalome a nadviazala na svoj štvrtkový triumf z "obráku". Alpské lyžiarky čakajú najbližšie preteky 6. a 7. januára v Kranjskej Gore. Aj v slovinskom stredisku je na programe najprv obrovský slalom a na druhý deň klasický.