Shiffrinová sa vrátila po šiestich týždňoch. Triumfovala v slalome a získala malý glóbus

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Shiffrinová sa vrátila po šiestich týždňoch. Triumfovala v slalome a získala malý glóbus
Shiffrinová má na konte ďalší malý glóbus.
Shiffrinová má na konte ďalší malý glóbus.TASR
Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (28) získala svoj ôsmy malý krištáľový glóbus za slalom vo Svetovom pohári. Vo švédskom stredisku Are triumfovala v nedeľu pred Chorvátkou Zrinkou Ljutičovou (+1,14 s) a Švajčiarkou Michelle Gisinovou (+1,34).

Dvadsaťosemročná lyžiarka už má vo vitríne 16 glóbusov, päť za celkové víťazstvá a jedenásť za disciplíny - osem za slalom, dva za obrovský slalom a jeden za super-G. Na konte má 96 triumfov v prestížnom seriáli, pričom v Are zaznamenala 59. v slalome. Je to zároveň jej 151. pódium v kariére.

"Lomcujú so mnou emócie. Som hrdá na prácu svojho tímu a som šťastná, lebo som predviedla výborné lyžovanie. Zatlačila som na lyže a išla som tak, ako mi to umožňovala zjazdovka. V prvom kole som mohla ísť lepšie, ale som spokojná," uviedla víťazka v cieli.

Fenomenálna Američanka sa pritom vrátila na svah po šiestich týždňoch, koncom januára sa zranila v zjazde v Cortine d'Ampezzo. V hodnotení disciplíny má pred záverečným podujatím nedostihnuteľný náskok 225 bodov pred Slovenkou Petrou Vlhovou, ktorú vyradilo do konca sezóny zranenie kolena.

Do konca sezóny zostávajú finálové súťaže v rakúskom Saalbachu (16. až 24. marca). V nich sa predstaví najlepších 25 pretekárok v každej disciplíne. V slalome bude štartovať aj Slovenka reprezentujúca Česko Martina Dubovská, ktorá skončila v Are na 15. mieste a v celkovom hodnotení jej patrí 23. priečka.

Výsledky:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:42,95 min.

2. Zrinka Ljutičová (Chor.) +1,24 s.

3. Michelle Gisinová (Švaj.) +1,34

4. Lena Dürrová (Nem.) +1,35

5. Anna Swennová Larssonová (Švéd.) +1,36,

Celkové poradie SP (po 35 súťažiach):

1. Lara Gutová Behramiová (Švaj.) 1654

2. Federica Brignonenová (Tal.) 1375

3. Shiffrinová 1309

Slalom (10):

1. Shiffrinová 730*

2. VLHOVÁ 505

3. Dürrová 492