Shiffrinová nastúpi v Are iba v slalome, cieľom je zisk malého glóbusu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Shiffrinová nastúpi v Are iba v slalome, cieľom je zisk malého glóbusu
Shiffrinová zrejme celkový triumf neobháji.
Shiffrinová zrejme celkový triumf neobháji.Profimedia
Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (28) sa do súťažného diania po zranení kolena vráti v nedeľu v slalome Svetového pohára v Are. Vo švédskom stredisku sa však nepredstaví v obrovskom slalome a do konca sezóny už nenastúpi v kĺzavých disciplínach. S veľkou pravdepodobnosťou tak neobháji celkový triumf v hodnotení seriálu.

Shiffrinová oznámila svoje rozhodnutie v piatok prostredníctvom videokonferencie. Američanka viedla celkové hodnotenie až do januárového pádu v zjazde v Cortine d'Ampezzo, ktorý zmaril jej plány na zisk veľkého krištáľového glóbusu šiestykrát v kariére. O prvenstvo tak zabojujú vo zvyšku sezóny Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá má na konte 1594 bodov a Talianka Federica Brignoneová so ziskom 1268 bodov. Rodáčka z Colorada je tretia (1209).

Shiffrinovej najbližším cieľom je zisk ôsmeho malého glóbusu za slalom v kariére. Hodnotenie disciplíny vedie so 630 bodmi. Druhá je Slovenka Petra Vlhová (505), ktorá má však už pre zranenie po sezóne. Tretia Nemka Lena Dürrová má na konte 442. Do konca sezóny zostávajú už iba dva slalomy.