Každým dňom sa cíti lepšie. Návrat Shiffrinovej na svahy, predstaví sa vo Švédsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Každým dňom sa cíti lepšie. Návrat Shiffrinovej na svahy, predstaví sa vo Švédsku
Shiffrinová cíti pokrok v rekonvalescencii.
Shiffrinová cíti pokrok v rekonvalescencii. TASR
Mikaela Shiffrinová (28) sa po zranení kolena plánuje vrátiť do súťažného kolotoča na podujatí Svetového pohára vo švédskom Are (9.-10. marca). Rekordérka v počte víťazstiev v pretekoch SP o tom informovala vo videu, ktoré pridala v sobotu na sociálne siete.

Shiffrinová okrem prebiehajúceho víkendu v talianskom stredisku Val di Fassa vynechá aj rýchlostné disciplíny v nórskom Kvitfjelli (2.-3. marca). V Are sa pôjde 9. marca obrovský slalom a o deň neskôr slalom. "Chcem vám poskytnúť nové informácie o mojom zranení. Každým dňom sa cítim lepšie a lepšie, v posilňovni sa mi darí. Predpokladáme, že sa budem môcť vrátiť do súťažného diania v Are, už sa na to veľmi teším," uviedla na Instagrame a dodala:

"Tento týždeň som začala opäť trénovať na snehu. Absolvovala som ľahké objemy v slalome a dva dni som to skúšala aj voľným lyžovaním v obrovskom slalome, pričom som sa cítila veľmi dobre. V priebehu nasledujúcich desiatich dní sa budeme snažiť pracovať v trochu vyšších rýchlostiach a na agresívnejšom povrchu, ktorý sa trochu viac podobá pretekovým podmienkam."

Päťnásobná celková víťazka Svetového pohára utrpela zranenie koncom januára v zjazde v Cortine d'Ampezzo. Vyšetrenia ukázali, že neprišlo k vážnejšiemu poškodeniu väzov, napriek tomu vynechala viacero pretekov. Jej absenciu využila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá predstihla Američanku na čele celkového poradia SP. V boji o veľký glóbus má pred obhajkyňou momentálne 205-bodový náskok.

"Je frustrujúce, že nemôžem súťažiť, ale rada som sledovala preteky v uplynulých týždňoch. V podstate hneď, ako sme zistili, že nebude možné štartovať v Andorre a Val di Fassa, tak som sa trochu zmierila s tým, že boj o triumf v celkovom poradí by bol matematicky náročný. V skutočnosti to nie je o tom, či oň budeme, alebo nebudeme bojovať," povedala americká lyžiarka a pokračovala:

"Jednoducho to nebolo možné. Verte mi, že by som sa o to pokúsila, ak by som mala aspoň malú nádej. Ak by bolo pre mňa bezpečné prísť do cieľa, určite by som sa o to pokúsila. Zatiaľ to nie je v mojich silách, ale postupne sa do toho dostávam."

Shiffrinová sa na celkový triumf v sezóne už nesústredí.
Shiffrinová sa na celkový triumf v sezóne už nesústredí.TASR

Prebiehajúcu zimu poznačil vysoký počet zranení medzi elitnými lyžiarmi. Nevyhla sa mu ani Slovenka Petra Vlhová, pre ktorú sa po páde na domácom svahu v Jasnej a následnej operácii kolena vo Švajčiarsku sezóna predčasne skončila.