Ďalší škrt cez rozpočet pre Shiffrinovú, vynechá najbližšie tri preteky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalší škrt cez rozpočet pre Shiffrinovú, vynechá najbližšie tri preteky
Shiffrinovej sa boj o glóbusy komplikuje.
Shiffrinovej sa boj o glóbusy komplikuje. TASR
Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová vynechá aj najbližšie podujatie Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane (16. až 18. februára). Päťnásobná celková víťazka prestížneho seriálu sa stále nezotavila zo zranenia kolena, ktoré utrpela pred vyše dvomi týždňami po páde v zjazde v Cortine d'Ampezzo.

Shiffrinovej mediálna manažérka Megan Harrodová potvrdila pre denník Blick, že koleno ešte nie je pripravené na súťažnú záťaž a rekordérka v počte víťazstiev v pretekoch SP sa ešte v Crans Montane nevráti. Vo švajčiarskom stredisku sa pôjdu najbližší víkend súťaže v rýchlostných disciplínach, v piatok a sobotu sú na programe dva zjazdy a v nedeľu super-G.

Dvadsaťosemročná Američanka utrpela po páde zranenie kolena, ale vyšetrenia ukázali, že neprišlo k vážnejšiemu poškodeniu väzov. Shiffrinová vynechala zvyšok víkendu v Cortine, obrovský slalom v Kronplatzi i uplynulé preteky v Soldeu. Jej absenciu využila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá po triumfe v obrovskom slalome v Andorre predstihla Američanku na čele celkového poradia SP. V boji o veľký glóbus má pred obhajkyňou päťbodový náskok.

Prebiehajúcu zimu poznačil vysoký počet zranení medzi elitnými lyžiarmi. Nevyhla sa mu ani Slovenka Petra Vlhová, pre ktorú sa po páde na domácom svahu v Jasnej a následnej operácii kolena vo Švajčiarsku sezóna predčasne skončila.