Swennová-Larssonová vyhrala slalom v Soldeu, preteky bez najväčších hviezd

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swennová-Larssonová vyhrala slalom v Soldeu, preteky bez najväčších hviezd
Švédka mala po víťazstve dôvod na úsmev.
Švédka mala po víťazstve dôvod na úsmev.Profimedia
Švédka Anna Swennová-Larssonová (32) zvíťazila v nedeľňajšom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v Soldeu. V andorrskom stredisku udržala vedenie po prvom kole a pred druhou Chorvátkou Zrinkou Ljutičovou (20) mala v cieli náskok 0,35 sekundy. Pódium doplnila Američanka Paula Moltzanová (29) (+0,83 s).

Víťazka si pripísala druhý individuálny triumf v prestížnom seriáli, v novembri 2022 vyhrala slalom v americkom Killingtone. V druhom kole v Soldeu predviedla dynamickú jazdu, vyhla sa zaváhaniu a siedmy najlepší čas jej v súčte s prvým kolom stačil na prvenstvo.

Líderka celkového poradia Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová v slalome neštartovala. Vďaka triumfu v sobotňajšom "obráku" má v boji o veľký glóbus päťbodový náskok pred jeho obhajkyňou Mikaelou Shiffrinovou. Američanka v Andorre nesúťažila po páde v zjazde v Cortine d'Ampezo pred vyše dvoma týždňami.

Štartová listina slalomu bola ochudobnená o obe najlepšie slalomárky. Okrem Shiffrinovej aj o Petru Vlhovú, pre ktorú sa po zranení na domácom svahu v Jasnej a operácii kolena vo Švajčiarsku sezóna predčasne skončila. Po víkendových pretekoch v Soldeu figuruje Slovenka v celkovej klasifikácii na štvrtej priečke.

Absenciu dua Shiffrinová - Vlhová sa snažila využiť tretia v poradí Lena Dürrová. Po prvom kole bola piata s odstupom 66 stotín sekundy na Swennovú-Larssonovú. V druhom kole nebola dostatočne rýchla v prejazde strminou a napokon si pohoršila o jedno miesto.