Rozhodla jediná stotina. Obrák v Andorre vyhrala Gutová-Behramiová, druhé pódium pre Hurtovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rozhodla jediná stotina. Obrák v Andorre vyhrala Gutová-Behramiová, druhé pódium pre Hurtovú
Švajčiarska lyžiarka sa tešila z tesného triumfu.
Švajčiarska lyžiarka sa tešila z tesného triumfu.TASR
Lara Gutová-Behramiová (32) vyhrala sobotňajší obrovský slalom alpských lyžiarok v Soldeu. Na čele celkového poradia seriálu tak predstihla Američanku Mikaelu Shiffrinovú (28), ktorá v Andorre neštartovala pre zranenie. Pódium doplnili Novozélanďanka Alice Robinsonová (22), ktorá zaostala o jedinú stotinu sekundy, a A.J. Hurtová (23) z USA s mankom 15 stotín.

Gutová-Behramiová vyhrala 43. preteky v kariére a deviate v obrovskom slalome. V tejto sezóne triumfovala šiestykrát, z toho štvrtý raz v "obráku". Pred Shiffrinovou má držiteľka veľkého glóbusu z roku 2016 v celkovom hodnotení náskok päť bodov. V disciplíne vedie o 135 bodov pred Taliankou Federicou Brignoneovou.

Švajčiarke pritom patrilo po úvodnom kole až deviate miesto s mankom 61 stotín na Martu Bassinovú - Talianka bola nakoniec šiesta (+0,32). V druhom kole si však Gutová-Behramiová priviezla sľubný náskok už na druhý medzičas a nasledujúca časť trate jej vyšla najlepšie. Práve tam jej súperky na náročnej zjazdovke Avet urobili chyby. Patrila medzi ne aj Robinsonová, ktorá mala pred jazdou na víťazku náskok presne pol sekundy. Hurtová dosiahla len druhé pódium v kariére.

V štartovej listine chýbala slovenská lyžiarka Petra Vlhová, pre ktorú sa po zranení na domácom svahu v Jasnej a operácii kolena vo Švajčiarsku sezóna predčasne skončila. Shiffrinová zasa pauzuje po páde v zjazde v Cortine d'Ampezo pred vyše dvoma týždňami.

Gutová-Behramiová si s traťou poradila najlepšie.
Gutová-Behramiová si s traťou poradila najlepšie.TASR