Shiffrinová sa vracia, v Are bude súčasťou slalomu. Obrák je zatiaľ otázny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Shiffrinová sa vracia, v Are bude súčasťou slalomu. Obrák je zatiaľ otázny
Američanka útočí na malý glóbus aj napriek zraneniu.
Američanka útočí na malý glóbus aj napriek zraneniu.Profimedia
Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (28) sa po zranení kolena vráti do súťažného kolotoča na podujatí Svetového pohára vo švédskom Are (9.-10. marca). Rekordérka v počte víťazstiev v pretekoch SP sa zrejme predstaví iba v slalome, štart v "obráku" jej tím nepotvrdil.

Päťnásobná celková víťazka Svetového pohára utrpela zranenie koncom januára v zjazde v Cortine d'Ampezzo. Vyšetrenia ukázali, že neprišlo k vážnejšiemu poškodeniu väzov, napriek tomu vynechala viacero pretekov. Jej absenciu využila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá predstihla Američanku a na čele celkového poradia SP má 1594 bodov. V boji o veľký glóbus vedie pred druhou Federicou Brignoneovou z Talianska (1268 b), Shiffrinová je tretia so stratou 256 b na Gutovú-Behramiovú.

"Stav Mikaely sa zlepšuje a cíti, že slalom je reálny, no 'obrák' je zatiaľ otázny. Viac informácií poskytneme v najbližších dňoch," uviedol v pondelkovom vyhlásení Shiffrinovej tím.

Dvadsaťosemročná Američanka naďalej vedie poradie slalomu so 630 bodmi pred Slovenkou Petrou Vlhovou (505), ktorú však vyradilo do konca sezóny zranenie kolena. Tretia v poradí je Nemka Lena Dürrová, ktorá má 442 bodov a ako jediná môže prekaziť Shiffrinovej radosť z malého glóbusu. Do konca sezóny zostávajú okrem podujatí v Are ešte finálové súťaže v rakúskom Saalbachu (16. - 24. marec).