Obrovský slalom v Are ovládla Brignoneová, nádej Talianky na malý glóbus stále žije

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Obrovský slalom v Are ovládla Brignoneová, nádej Talianky na malý glóbus stále žije
Brignoneová triumfovala vo švédskom obráku.
Brignoneová triumfovala vo švédskom obráku.TASR
Talianska lyžiarka Federica Brignoneová (33) triumfovala v sobotných pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome. Vo švédskom stredisku Are zvíťazila pred domácou Sarou Hectorovou (33) o 33 stotín sekundy a Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou (32) o štyri desatiny sekundy.

Brignoneová získala svoj 26. triumf vo SP a stále živí nádej na zisk malého glóbusu. V hodnotení "obráku" stráca na Gutovú-Behramiovú 95 bodov. "Cítila som sa dobre už od rána, tu v Are to mám rada. Išla som naplno, nemala som čo stratiť. Ďakujem aj svojmu tímu, odviedol skvelú prácu," uviedla Talianka.

V prvom kole lyžiarky obmedzovali ťažké podmienky, fúkal vietor a snežilo. Najlepšie to zvládla domáca Hectorová. V druhej časti už bola na svahu výborná viditeľnosť. Brignoneová predviedla parádnu jazdu bez výrazných chýb, hoci vo vrchnej časti trate sa nevyhla zaváhaniu. Potom však pustila lyže a vďaka najrýchlejšiemu 2. kolu mohla oslavovať triumf. Talianka sa predstaví vo švédskom stredisku aj v nedeľnom slalome.

Po prvom kole patrila Brignoneovej tretia priečka.
Po prvom kole patrila Brignoneovej tretia priečka.TASR

V celkovom hodnotení stráca Brignoneová na Švajčiarku 286 bodov. Gutová-Behramiová bude z vedúcej pozície bojovať aj o sezónne trofeje za zjazd a super-G a má najväčšiu šancu získať svoj druhý veľký glóbus celkovej víťazky SP. Do konca ročníka čaká na lyžiarky ešte päť súťaží.

Tretia Američanka Mikaela Shiffrinová stráca 445 bodov a po zranení kolena by sa mala vrátiť do súťažného kolotoča v nedeľnom slalome. V tejto disciplíne vedie celkové poradie so 630 bodmi pred Slovenkou Petrou Vlhovou (505), ktorú však do konca sezóny vyradilo zranenie kolena.