Víťazstvo Atlanty aj s českými bodmi, Západná konferencia menila svojho lídra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víťazstvo Atlanty aj s českými bodmi, Západná konferencia menila svojho lídra
Krejčí sa po roku dočkal slušnej porcie herného času.
Krejčí sa po roku dočkal slušnej porcie herného času.Profimedia
Vít Krejčí (23) nastúpil v piatkovom zápase NBA v základnej zostave Atlanty, strelil prvé tri body v sezóne a k výhre v Memphise prispel aj piatimi asistenciami. Lídrom Hawks bol Dejounte Murray (27), ktorý nastrieľal 41 bodov vrátane šiestich trojok a pridal sedem doskokov a šesť asistencií.

Memphis - Atlanta 92:99

Po dvoch minútach v Charlotte a troch doma proti Clevelandu dostal Krejčí najväčší herný priestor v sezóne - odohral až 22 minút. V lige skóroval prvýkrát od apríla minulého roka, vtedy zaznamenal dva body proti Chicagu. Aspoň 20 minút si naposledy zahral takisto v apríli pri prehre s Bostonom. Kým pri predchádzajúcich dvoch štartoch český hráč ani nevystrelil, tentoraz trafil trojku v prvej štvrtine, ďalšie tri trojbodové pokusy nepremenil. Pripísal si aj dve získané lopty a po jednom doskoku a bloku. 

Murray vyrovnal svoje kariérne maximum. "Kontroloval hru po celú dobu zápasu. Odohral skvelé stretnutie a je výrazne vidieť v štatistikách. Na konte má aj dôležité strely," povedal o lídrovi Hawks tréner Quin Snyder. "Len som chcel hrať. Na štatistiky som sa nikdy nepozeral," podotkol.

LA Lakers - Milwaukee 123:122

Lakers ešte minútu a pol pred koncom prehrávali doma s Milwaukee o päť bodov, no napokon oslavovali víťazstvo. V závere zažiaril autor 41 bodov D'Angelo Russell, ktorý premenil kôš s faulom, trojku a nakoniec 5,2 sekundy pred koncom dvojbodovým košom zápas rozhodol.

Smutným hrdinom súpera bol Damian Lillard, zaznamenal 28 bodov a 12 asistencií, ale spomínaný kôš s faulom mal jeho podpis, potom 24 sekúnd pred záverom nepremenil svoj nájazd a potenciálne víťazný pokus s klaksónom mu zablokoval Spencer Dinwiddie. Reklamovaný faul rozhodcovia pri videu neodpískali.

Domáci uspeli aj bez LeBrona Jamesa. Anthony Davis prispel k víťazstvu 22 bodmi a 18 doskokmi. Lídrom Bucks bol Giannis Antetokounmpo, ktorý si pripísal triple double s 34 bodmi, 14 doskokmi a 12 asistenciami.

Ďalšie zápasy:

Oklahoma aj vďaka 37 bodom Shaia Gilgeousa-Alexandra porazila Miami 107:100 a na čele Západnej konferencie vystriedala Minnesotu, ktorá po predĺžení prehrala šláger v Clevelande 104:113. Za Cavaliers nastrieľali Darius Garland 34 bodov a Jarrett Allen 33, k tomu pridal 18 doskokov. Timberwolves ťahal s 34 bodmi Naz Reid. Clevelandu výhra pomohla k posunu na druhé miesto Východnej konferencie pred Milwaukee, ktoré po predchádzajúcej šesťzápasovej víťaznej šnúre prehralo druhýkrát za sebou.