Preview 15. etapy TdF: Z Mekky horskej cyklistiky na úpätie Mont Blancu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Preview 15. etapy TdF: Z Mekky horskej cyklistiky na úpätie Mont Blancu
To bude ale nedeľa!
To bude ale nedeľa! AFP
Pokračovanie dobrodružstiev pelotónu v Alpách pokračuje sériou horských priesmykov a desivým vrchárskym finišom. Celková klasifikácia by sa mohla obrátiť naruby.

Les Gets les Portes du Soleil - Saint-Germain Mont-Blanc (179 km)

Trasa 15. etapy
Trasa 15. etapyTour de France

Páčila sa vám prvá epizóda? Potom si obľúbite aj druhú kapitolu alpských etáp. Medzi Cluses a La Roche-sur-Foron nie je veľa roviny - všetko je do kopca alebo z kopca. Po šprinte v Bluffy bude nasledovať hrozivá trasa: Col de la Forclaz de Montmain (7,2 km a priemerný sklon 7,3 %), Col de la Croix Fry (11,3 km s priemerným sklonom 7 %), Col des Aravis ako normandská diera pred Côte des Amerands a predovšetkým stúpanie na Saint-Gervais-les-Bains (7 km s priemerným sklonom 10,9 %).

Z Mekky horskej cyklistiky na úpätie Mont Blancu sľubuje táto etapa prvotriedne divadlo so sériou náročných priesmykov a vrcholovým finišom. Je to ideálna príležitosť dobehnúť, skonsolidovať sa, alebo stratiť žltý dres.

Potenciálny favorit: Sepp Kuss

Modelový tímový kolega nebude mať dobrý scenár pre únik. Na druhej strane by nebolo prekvapením, keby jeho líder Jonas Vingegaard bojoval s Tadejom Pogačarom. Američan, ktorý bol veľmi v centre pozornosti na Gire, kde zachránil deň pre Primoža Rogliča, je v júli stále na vrchole svojich síl a podobne ako Carlos Rodríguez by mohol využiť naťahovanie medzi favoritmi na víťazstvo v etape.