Člen zlatej generácie oznámil koniec kariéry. Fellaini hral za Manchester United i Everton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Člen zlatej generácie oznámil koniec kariéry. Fellaini hral za Manchester United i Everton

Fellaini si už nebude hľadať nový angažmán.
Fellaini si už nebude hľadať nový angažmán.Profimedia
Marouane Fellaini sa rozhodol zavesiť futbalové kopačky na klinec vo veku 36 rokov. Bývalý belgický reprezentant bol po päťročnom pôsobení v čínskom Šan-tungu bez zmluvy.

Fellaini v novembri uzavrel päťročný angažmán v Šan-tungu Taišan a v Číne sa hovorilo o tom, že ukončí kariéru, čo však jeho agent pôvodne vyvrátil: "Zaujíma sa o neho veľa klubov. Zo Spojených arabských emirátov, Kataru, Saudskej Arábie či Turecka. Určite bude hrať aj naďalej," uviedol v závere minulého roka Karim Mejati.

Nakoniec si však urastený stredopoliar novú destináciu hľadať nebude. "Po 18 rokoch ukončím svoju futbalovú kariéru," napísal Fellaini na Instagrame. "Všetko sa to však začalo oveľa skôr ako pred 18 rokmi. Akoby to bolo včera - pamätám si na svoj prvý zápas v detstve, nekonečné tréningy s otcom, prvý štart za Standard Liége, premiérovú nomináciu do belgickej reprezentácie. Čas letí," obzrel sa rodák z Etterbeeku za bohatou kariérou.

Fellaini prenikol do prvého tímu Standardu Liége v sezóne 2006/07, potom sa cez úspešné pôsobenie v Evertone dostal do Manchestru United. Od roku 2019 bol hráčom Šan-tung Taišan, kde majstrovským titulom nadviazal na dve prvenstvá z materského klubu.

Takmer dvojmetrový stredopoliar bol členom zlatej generácie belgickej reprezentácie, za ktorú odohral 87 medzinárodných stretnutí s bilanciou 18 gólov. Zahral si na majstrovstvách sveta 2014 a 2018, kde s "červenými diablami" skončil tretí, nechýbal na majstrovstvách Európy 2016.

Ako však Fellaini naznačil, vo futbale by mohol pokračovať v inej úlohe. "Začínam novú kapitolu svojho života a teším sa na ďalšie výzvy. Buďte si však istí, že tento krásny šport budem i naďalej všemožne podporovať. Čoskoro sa vidíme!" napísal v rozlúčkovom príspevku.