Dahoud reprezentovať Sýriu nebude. Profesionál potrebuje adekvátne podmienky, odôvodnil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dahoud reprezentovať Sýriu nebude. Profesionál potrebuje adekvátne podmienky, odôvodnil
Dahoud si aktuálne oblieka dres Stuttgartu.
Dahoud si aktuálne oblieka dres Stuttgartu.Profimedia
Pred pár týždňami sa Mahmoud Dahoud (28) rozhodol uprednostniť Sýriu pred Nemeckom. Stredopoliar ale za ázijskú reprezentáciu neodohral jediný súťažný zápas. Sýrsky futbalový zväz oznámil, že Dahoud pred kvalifikačným duelom MS 2026 opustil tím.

Dahoud vyrástol v Nemecku a našich západných susedov pravidelne reprezentoval aj v mládežníckych kategóriách. V seniorskom tíme ale odohral iba dve stretnutia v roku 2020. Ďalšie pozvánky ho míňali a rodák zo sýrskej Amudy sa tak rozhodol pre reprezentáciu krajiny svojho pôvodu.

"Vyrastal som v Nemecku, strávil som tu celý život a bol som hrdý na to, že môžem hrať v mládežníckych národných tímoch a seniorskej reprezentácii. Nemecko je môj domov. Sýria je ale krajinou pôvodu mojej rodiny a nakoniec aj mojou rodnou krajinou. Od svojej rodiny som sa naučil, aké privilégium je pre nás žiť v Nemecku a aké dôležité je zároveň prinášať radosť ľuďom v Sýrii,“ uviedol pred niekoľkými týždňami pre nemeckú mutáciu televízie Sky Sports.

Na prvom zraze si stredopoliar Stuttgartu zrejme uvedomil, že ľudia v domovine toľko radosti nepotrebujú. Od tímu sa odpojil ešte pred prvým súbojom a jeho pokračovanie v reprezentácii je neisté.

"Ako skúsený profesionál viem, že potrebujem zodpovedajúce podmienky na to, aby som za svoju krajinu a tím mohol na ihrisku odovzdať maximum. Špičkový futbal funguje na špecifických princípoch, ktoré treba poznať, rešpektovať a napĺňať. Keď sa tieto princípy neplnia a druhá strana odmieta splniť to, čo sľúbila, musíte ustúpiť. Preto som sa rozhodol nerobiť problémy a tím som opustil," napísal Dahoud v príspevku na Facebooku.

Všetko vo vyhlásení potvrdil aj Sýrsky futbalový zväz. "Neboli sme schopní plniť Dahoudove nároky. Požiadavky, ktoré nám zaslal jeho agent, by mohli ovplyvniť súdržnosť národného tímu.”

Kmeňový hráč Brightonu nestihol za svoju rodnú krajinu odohrať jediný duel. Aj bez neho si ale Sýrčania jednoznačne poradili s Mjanmarskom, ktoré v utorok zdolali 7:0.