Podľa Cissého bizarný zápas, mrzeli ho verdikty rozhodcu. Senegal skončil už v osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podľa Cissého bizarný zápas, mrzeli ho verdikty rozhodcu. Senegal skončil už v osemfinále

Africký pohár národov sa pre Senegal skončil v osemfinále po neúspešnom penaltovom rozstrele.
Africký pohár národov sa pre Senegal skončil v osemfinále po neúspešnom penaltovom rozstrele.Reuters
Tréner Senegalu Aliou Cissé (47) po pondelkovom vyradení uviedol, že napriek prehre s Pobrežím Slonoviny, ktorú poznačili kontroverzné rozhodnutia rozhodcov, je odhodlaný odísť z Afrického pohára národov so vztýčenou hlavou.

Senegal - Pobrežie Slonoviny 1:2 pen.

Senegal si v osemfinále nechal ujsť skoré vedenie, o ktoré sa postaral v štvrtej minúte Diallo, lenže štyri minúty pred záverečným hvizdom doprial hostiteľskej krajine pokutový kop a Kessié sa nemýlil. Pobrežie Slonoviny dotiahlo duel do penaltového rozstrelu, v ktorom uspelo 5:4.

"Bol to bizarný zápas," zdôraznil Cissé o stretnutí, v ktorom systém VAR napríklad prehliadol zákrok Sadia Maného na Sangarého, za ktorý mal byť vylúčený ešte pred polčasom.

Rozhodca z Gabonu však následne v druhom dejstve neodpískal penaltu pre Senegalčanov, keď bol Ismailia Sarr podrazený. Obhajca by mal k dispozícii šancu navýšiť svoj náskok a sťažiť domácim návrat do stretnutia. Pobrežie Slonoviny namiesto toho v závere po dlhej konzultácii s VAR-om získalo penaltu pre seba.

"V priebehu duelu bolo veľa zvláštnych incidentov, ale tie netreba rozoberať," pokračoval Cissé, ktorý je trénerom Senegalu od roku 2015 a pred dvoma rokmi ho priviedol k historicky prvému titulu na Africkom pohári národov. Okrem toho mužstvo doviedol na dva svetové šampionáty.

"Jediné, čo ma mrzí, že po góle sme možno trochu stratili hlavu, myšlienky. Príliš často sme odbiehali od nášho herného plánu, hoci sme začali dobre tým, že sme kontrolovali loptu. Z výsledku som, samozrejme, sklamaný. Najmä kvôli hráčom a fanúšikom, ktorí od nás veľa očakávali. Zároveň som však na svojich chlapcov hrdý. Keď prehráte, musíte si zachovať dôstojnosť," doplnil šéf senegalskej lavičky.

Senegal ako jediný vyhral všetky svoje zápasy v skupine a zdalo sa, že má našliapnuté k ďalšiemu triumfu. Nakoniec je všetko inak. 

"Viedli sme takmer až do samého konca. Myslím, že sme mali kopať penaltu, ale rozhodca sa nešiel pozrieť na video. Rozhodnutia boli v náš neprospech, ale takto to má byť," dodal na záver Cissé.