Čavrič bol chorý, napriek tomu sa stal hrdinom. Ukázal svoju genialitu, hovorí Weiss

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čavrič bol chorý, napriek tomu sa stal hrdinom. Ukázal svoju genialitu, hovorí Weiss

Čavrič opäť zažiaril.
Čavrič opäť zažiaril.Profimedia
Futbalisti Slovana Bratislava nastúpili pre virózu na dôležitý zápas proti Lille v oklieštenej zostave, ale napriek tomu podali hlavne v druhom polčase kvalitný výkon a aj keď remizovali, takmer dosiahli na plný bodový zisk.

Francúzsky favorit mal počas úvodných 45 minút loptu na kopačkách častejšie a herne dominoval, ale najväčšiu šancu mal Kašia hlavičkujúci do brvna. Skóre otvoril Yazici, no následne sa Slovan čoraz viac dostával pred bránu Chevaliera. Výsledkom bol vyrovnávajúci zásah Čavriča, ktorý sa presadil už desiaty raz z ostatných deviatich súťažných stretnutí.

Slovan - Lille 1:1

Ako potvrdil aj tréner Vladimír Weiss, so zložením základnej zostavy mal problém, keďže ho limitovali zdravotné problémy: "Piati hráči mali virózu, išli do stretnutia nevyliečení. Čavrič bol ešte dve hodiny pred zápasom v základnej zostave, ale potom za mnou prišiel, že sa necíti najlepšie, takže sme to menili, ale prišiel z lavičky a ukázal svoju genialitu. Remíza je zaslúžená, no myslím si, že keby sme mali všetkých hráčov stopercentne fit, tak sme mohli hrať ešte lepšie a pri troche šťastia vyhrať," povedal Weiss po stretnutí pre RTVS.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ocenil hernú kvalitu súpera, aj tú od Slovana: "Fantastický zápas z našej strany proti veľmi dobrému súperovi, ktorý je veľmi silný na lopte. Gól sme dostali po ich kvalite, ale druhý polčas sme hrali výborne a zaslúžene vyrovnali. My sme mohli pokojne streliť dva alebo tri góly, to isté však aj súper. Preto hovorím, že remíza je zaslúžená. Vzadu sme boli kompaktní a rozumní, vpredu nebezpeční," nechal sa počuť bratislavský kormidelník.

Podobne stretnutie videl aj samotný Aleksandar Čavrič: "Emócia po góle bola obrovská. S trénerom sme sa pred zápasom rozprávali a dohodli sa, že prídem na ihrisko zo striedačky, pretože som bol pripravený možno na 50 alebo 60 percent. V takomto veľkom zápase si zaslúži hrať každý jeden člen tímu, nechcel som tam ísť chorý na celých 90 minút. Plánom bolo pomôcť, keď to bude potrebné a som veľmi rád, že sa to podarilo," doplnil Srb.

Radosť hráčov Slovana po góle Čavriča.
Radosť hráčov Slovana po góle Čavriča.TASR