Nordsjaelland s najlepším útokom prišiel o postup. Raduje sa Legia, Záhreb či Ferencváros

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nordsjaelland s najlepším útokom prišiel o postup. Raduje sa Legia, Záhreb či Ferencváros

Aktualizované
Hráči Legie uspeli v európskej skupine prvýkrát od roku 2014.
Hráči Legie uspeli v európskej skupine prvýkrát od roku 2014.Profimedia
Dinamo Záhreb vrátilo kosovskému Ballkani prehru z prvého zápasu, vyhralo 3:0 a doplnilo Plzeň zo skupiny C v jarnej časti Konferenčnej ligy. Legia Varšava, Ferencváros, Ludogorec Razgrad a Fenerbahce sú ďalšie kluby, ktoré si v poslednom kole zabezpečili postup. Víťazi skupín majú istotu osemfinále, zatiaľ čo tímy na druhých miestach sa ešte stretnú s tretími mužstvami z Európskej ligy.

A-skupina:

Slovan Bratislava - Olimpija Ľubľana 1:2

Prečítajte si našu rozšírenú samostatnú reportáž.

Hodnotenie trénera Weissa.

Konečná podoba tabuľky skupiny A.
Konečná podoba tabuľky skupiny A.Flashscore

Lille - Klaksvík 3:0

Francúzské mužstvo si po triumfe rozdielom triedy spečatilo prvú priečku v skupine. Klaksvík pri svojej historickej účasti, sa so skupinovou fázou EKL rozlúčil prehrou. Bola celkovo štvrtá. V stretnutí dohrával oslabený o dvojicu Danielsen a Andreasen.

B-skupina:

Maccabi Tel Aviv - Gent 3:1

V súboji dvoch istých postupujúcich privítal Maccabi Tel Aviv v srbskom meste Bačka Topola Gent a už po prvom polčase Maccabi vyhrával o dva zásahy. Po zmene strán Belgičania znížili, no k žiadnej dráme neprišlo, keďže Zahavi spečatil rezultát a zároveň piatu výhru v skupine s prvou priečkou k tomu.

Konečná podoba tabuľky skupiny B.
Konečná podoba tabuľky skupiny B.Flashscore

Zorja Luhansk - Breidablik 4:0

Vo svojom exile v poľskom Lubline sa darilo aj ukrajinskej Zorji Luhansk, zatiaľ čo islandský Breidablik prekonal Čukarički. S nulou na konte a 18 inkasovanými gólmi uzavreli skupinu EKL ako najhorší tím.

C-skupina:

Plzeň - Astana 3:0

Len z lavičky sledovali šiestu výhru svojho tímu v skupine Slováci Marián Tvrdoň a Erik Jirka. Futbalisti Plzne si podmanili skupinu C a s prehľadom sa môžu tešiť na jarné osemfinále.

Konečná podoba tabuľky skupiny C.
Konečná podoba tabuľky skupiny C.Flashscore

Dinamo Záhreb - Ballkani 3:0

Na štadióne Maksimir v Záhrebe čakali diváci na gól o niečo dlhšie ako v Plzni. Dinamu by stačila aj bezgólová remíza, ale pokoj priniesla až presná hlavička obrancu Periča po rohovom kope v 69. minúte. Petkovič potom v nasledujúcich ôsmich minútach pridal ďalšie dva zásahy, druhý z penalty po faule na Japonca Kaneka.

D-skupina:

Club Bruggy - Bodö/Glimt 3:1

Bruggy porazili Bodö/Glimt 3:1 a so 16 bodmi ovládli skupinu D. Nór Nusa, ktorý má len 18 rokov, skóroval proti svojim krajanom. Potom Pellegrino premenil pokutový kop a ukončil viac ako 12-hodinovú nepriestreľnosť domáceho brankára Mignoleta vo všetkých súťažiach. Do vyraďovacej fázy sa dostali prvýkrát.

Konečná podoba tabuľky skupiny D.
Konečná podoba tabuľky skupiny D.Flashscore

Lugano - Besiktas 0:2

Besiktas vedel, že postúpiť nemôže, no napriek tomu cestoval do Švajčiarska s cielom napraviť si aspoň trochu chuť z pokazenej skupiny. Turci vyhrali prvýkrát. 

E-skupina:

Legia Varšava - AZ Alkmaar 2:0

Legia si pred svojimi fanúšikmi zabezpečila play-off zvládnutým domácim súbojom. Poliaci dotiahli duel s Alkmaarom k štvrtej výhre v skupine, vďaka čomu sa umiestnili na druhom mieste. Prvýkrát od roku 2014 uspeli v skupine jednej z európskych klubových súťaží. Hostia dohrávali bez vylúčeného Indiho. 

Konečná tabuľka skupiny E.
Konečná tabuľka skupiny E.Flashscore

Zrinjski Mostar - Aston Villa 1:1

Unai Emery dal po náročnom týždni, v ktorom jeho zverenci zdolali City i Arsenal, priestor niekoľkým náhradníkom. V bráne stál premiérovo dvadsaťročný Poliak Marschall. Po remíze zostala Aston Villa na čele s priamym postupom do osemfinále.

F-skupina:

Genk - Čukarički 2:0

Genk mohol v prípade víťazstva ešte pomýšľať na postup. Od začiatku mal prevahu, ktorú zužitkoval k dvom zásahom a želanému triumfu. Lenže ani ten Belgičanom radosť nepriniesol, pretože Ferencváros získal potrebný bod. Čukarički inkasovali 16-krát a nezískali ani bod. S touto štatistikou sú jedným z najslabších tímov v súťaži. V domácom drese naskočil v 37. minúte do stretnutia slovenský reprezentant Patrik Hrošovský.

Konečná tabuľka skupiny F.
Konečná tabuľka skupiny F.Flashscore

Ferencváros - Fiorentina 1:1

Postupový bod zariadil domácim Zachariassen. Finalista minulého ročníka vyrovnal vďaka Ranierimu, ktorý udržal svojmu tímu skupinovú neporaziteľnosť.

G-skupina:

PAOK - Helsinki 4:2

PAOK prešiel skupinou bez prehry. V záverečnom vystúpení potvrdil svoju kvalitu doma, keď nedal šancu Helsinkám. Nerozhodil ho ani fakt, že od šiestej minúty musel doháňať jednogólové manko. Po zmene strán to bola jednoznačná záležitosť. Päť výhier a jedna remíza a priamy postup do osemfinále.

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore

Aberdeen - Frankfurt 2:0

Už pred stretnutím bola situácia s postupujúcimi jasná. Frankfurt zlyhal na škótskej pôde a pripísal si tretiu skupinovú prehru, no na jeho druhom mieste, zaručujúcom play-off, nič nezmenila. Aberdeen zaznamenal prvý trojbodový zápis v súťaži. Po hodoch prišlo bolenie brucha. Pred pár dňami si futbalisti Eintrachtu poradili s Bayernom výsledkom 5:1.

H-skupina:

Fenerbahce - Spartak Trnava 4:0

Prečítajte si našu rozšírenú samostatú reportáž.

Konečná podoba tabuľky skupiny H.
Konečná podoba tabuľky skupiny H.Flashscore

Ludogorec - Nordsjaelland 1:0

Futbalisti Ludogorca zvládli kľúčový súboj a v tabuľke skupiny obsadili druhé miesto za Fenerbahce Istanbul, s ktorým mali rovnakú bilanciu vo vzájomných zápasoch (3:1, 0:2 - pozn. red.). Turecký tím posunulo na prvú priečku o dva góly lepšie celkové skóre. Dánsky celok bol pred dnešným záverečným kolom na prvom mieste, no o postup prišiel. Paradoxom je, že so 17 gólmi má najlepší útok v Konferenčnej lige. Razgrad po neúspechu v kvalifikácii o Ligu majstrov i Európsku ligu rozjasal Piotrowski.