Haraslínova Sparta krok od konca v EL. Krejčí: Doma sme silnejší, diváci nám pomôžu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslínova Sparta krok od konca v EL. Krejčí: Doma sme silnejší, diváci nám pomôžu

Sparta si z Chorvátska vezie manko.
Sparta si z Chorvátska vezie manko.TASR
Úradujúci český šampión Sparta Praha nezvládol prvý duel play-off EL v Záhrebe, keď domácemu Dinamu podľahol 1:3 a výrazne si skomplikoval šance na postup do skupinovej fázy. Kapitán Ladislav Krejčí (24) však verí v otočku v domácom prostredí.

Sparta, ktorej nevyšiel duel na pôde Dinama Záhreb, nemala dôvod na radosť. "Rudí" síce od 39. minúty viedli po premenenom pokutovom kope Krejčího, do prestávky však ešte inkasovali, keď vyrovnal Dario Špikič. Gól do šatne zrejme tímom zamával a mužstvu s pôvodnými ambíciami na skupinovú fázu Ligy majstrov sa po hodine hry vzdialila už aj Európska liga.

V rozmedzí troch minút sa domáci presadili dvakrát zásluhou Dina Periča a Luku Ivanušeca. "Boli silní v kombinácii na našej polovici a okolo šestnástky. Majú skvelé individuality. My sme vedeli, do čoho ideme, keďže sme s nimi hrali v príprave," povedal pre idnes.cz autor jediného presného zásahu Sparty a dodal:

Žiaľ, nezvládli sme to. Nemali sme taký 'drajv'. Mali sme výpadok a oni nás potrestali. Do odvety musíme nastúpiť úplne inak."

Štatistiky duelu v Záhrebe
Štatistiky duelu v ZáhrebeFlashscore

V drese českých hostí hral do 62. minúty aj slovenský reprezentant Lukáš Haraslín. Presný zásah ale nezaknihoval a čaká naň už štyri súťažné duely. Naposledy sa presadil na začiatku augusta proti Pardubiciam.

Krejčí však nestráca vieru pred budúcotýždňovou odvetou na pražskej Letnej. "Doma sme silnejší. Keď dáme rýchly gól, budeme ich mať na dostrel, diváci nám pomôžu," burcuje líder pred dôležitým súbojom.