Kouč Straka splnil misiu v Trenčíne. AS zdolal ViOn a definitívne sa zachránil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kouč Straka splnil misiu v Trenčíne. AS zdolal ViOn a definitívne sa zachránil

František Straka doviedol trenčiansky AS k záchrane.
František Straka doviedol trenčiansky AS k záchrane.TASR
Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v piatkovom stretnutí 9. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie sa na pôde FC Vion Zlaté Moravce-Vráble 2:1. Trenčania vďaka plnému bodovému zisku definitívne odvrátili hrozbu účasti v baráži a poskočili na ôsmu priečku. Naopak, ViOn nemá situáciu s barážou vo svojich rukách, keďže zápas pred záverom súťaže stráca na desiate Michalovce dva body.

FC Vion Zlaté Moravce-Vráble – AS Trenčín 1:2 (1:1)

Góly: 12. Čerepkai (z 11 m) – 45. Azango, 65. Emeka

Zlaté Moravce vstúpili do dôležitého súboja aktívne. Od úvodných sekúnd vybehli na svojho súpera a tlačili sa do pokutového územia. Chýbala im iba finálna fáza. Tá prišla na konci úvodnej desaťminútovky, keď po jednom centri zahral rukou Kmeť.

Loptu na biely bod si postavil Čerepkai, ktorý po zemi k pravej žrdi otvoril skóre duelu. Domáci pokračovali v tempe a po rýchlej akcii sa v ďalšej šanci ocitol Almeida, keď krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi sprava letela tesne vedľa. Trenčania sa k prvej príležitosti dostali po polhodine hry. Individuálne sa k strele dostal z hranice šestnástky zľava Azango. Po teči Múdreho ale lopta skončila

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

V úvode 39. minúty rozohrali hostia štandardku, ktorú chytil Lukáč, dlhým výkopom vysunul Mondeka, ale zoči-voči Vozinhovi pálil do jeho náručia. Ale aktivita sa v tej chvíli preklápala na stranu Trenčína, ktorý držal loptu vo svojej moci. V druhej individuálnej akcii, tentoraz po aute Kmeťa, si streleckú pozíciu vypracoval Azango a milimetrovo, za pomoci pravej žrde, v samom závere polčasu vyrovnal.

Po zmene strán tempo hry mierne opadlo. Oba tímy si uvedomovali dôležitosť zápasu. Po rohovom kope Mondeka pohrozil Čerepkai, hlavou mieril tesne vedľa v 57. minúte. O tri minúty na to prišla opäť štandardka, Mondek poslal ďalší výborný center pred bránu, ktorý hlavičkoval za pomoci obrancu tesne nad brvno Bednár.

Neúplná tabuľka skupiny o záchranu
Neúplná tabuľka skupiny o záchranuFlashscore

Napriek útočnej prevahe domácich prišla pre nich rana na opačnej strane. Krátko po hodine hry dostal na moment priestor vľavo Kozlovský, ktorý poslal center do šestnástky a Emeka ľavačkou z prvej prekonal zblízka Lukáča. Nasledujúce minúty priniesli boj z oboch strán. Arbiter stretnutia bol nútený pre viacero faulov hru prerušovať. Trenčania si svoje víťazstvo ustrážili a definitívne sa zachránili vo Fortuna lige.