Slovákov z Karvinej oskalpoval Jablonec, produktívny Schranz pri debakli Ostravy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovákov z Karvinej oskalpoval Jablonec, produktívny Schranz pri debakli Ostravy

Aktualizované
Jablonec dvakrát udrel v hodine dvanástej.
Jablonec dvakrát udrel v hodine dvanástej.Profimedia
Základná časť FORTUNA: LIGY je minulosťou, elitný český futbal však z trávnikov nezmizol. Prvé kolo nadstavbového programu odštartovalo trio zápasov v skupine o udržanie. V každom z trojice súbojov sa nakoniec tešili domáci, slovenským futbalistom z Karvinej ostali po smolnom závere oči pre plač. Pražská Slavia vstúpila aj za pomoci Ivana Schranza (30) do skupiny o titul rozdrvením Ostravy.

České Budějovice - Bohemians 2:1

/D. Šípoš a M. Králik za domácich celý zápas/

Posledné České Budějovice chceli v skupine o záchranu na domácej pôde zaskočiť pražských Bohemians. Dynamo v lige prehralo iba dva z predchádzajúcich 10 vzájomných zápasov, z toho šesťkrát sa tešilo z výhry a päťkrát s rozdielom jedného gólu. Pražský celok u svojho oponenta päťkrát v rade nebodoval a dvakrát ani neskóroval.

Po nerozhodnom výsledku prvého polčasu a ďalšom priebehu duelu to dlho vyzeralo, že hostia si konečne uchmatnú bod od Dynama, no nestalo sa. Rakúsky legionár Trummer pridal k zásahu z 26. minúty aj gól z piatej minúty nadstaveného času, zabezpečil tímu tri body a odlepil ho zo samotného spodku ligového osudia.

Pardubice - Zlín 2:0

/V. Budinský na lavičke náhradníkov - M. Rakovan na lavičke náhradníkov/

Tretíkrát za sebou sa v skupine o udržanie objavujú Pardubice aj Zlín. Zverenci trénera Kováča sú na tom lepšie, avšak na hostí, ktorí sa nachádzajú na barážovej priečke, majú k dobru iba tri body. Pardubice v lige opanovali iba dve z 10 vzájomných stretnutí a štyrikrát Zlínu podľahli. Tím kouča Červenku nebodoval iba v jedinom zo šiestich ligových vystúpení na pardubickej pôde.

Druhá zo spomenutých sérií však dostala trhlinu. Duel bez účasti slovenských futbalistov vyhrali po trefách Ichu a Krobota hostitelia a zostali mimo barážových pozícií, Zlín klesol na dno.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Jablonec - Karviná 3:2

/D. Hollý do 75. min, S. Nebyla od 58. min - D. Holec do 41. min, R. Mikuš a M. Regáli do 79. min, M. Čurma od 84. min/

Jablonec a Karviná sa počas jari stretli prvýkrát. Zatiaľ čo prvý menovaný káder čaká na výhru od 9. marca, nováčik sa po zmene trénera zdvihol a posunul sa na barážovú pozíciu. Jablonec prehral iba dve z 15 vzájomných ligových stretnutí a v deviatich Karvinú porazil. Hostia v Jablonci nevsietili gól už 450 minút.

Prvá polovica stretnutia priniesla počas jednej minúty dva presné zásahy - po jednom na každej strane. Okrem toho sa v nej zranil slovenský gólman Holec, ktorý musel byť v 41. minúte vystriedaný. Po hodine hry sa presadil hosťujúci Fleišman a až do úplného záveru to vyzeralo ako trefa za tri body, napokon však neznamenala ani jeden.

Veci sa výrazne dali do pohybu až na konci. V 89. minúte vyrovnal domáci Martinec, v nadstavenom čase naňho nadviazal Náprstek a hostí oskalpoval o všetko. Slovákom v drese Karvinej tak ostali hlavy v smútku.

Situácia na dne FORTUNA:LIGY.
Situácia na dne FORTUNA:LIGY.Flashscore

Slavia - Ostrava 5:0

/I. Schranz celý zápas - F. Blažek do 60. min, M. Rusnák do 77. min, T. Rigo od 60. min/

Domáci by v prípade víťazstva minimálne do nedele stiahli náskok vedúcej Sparty na jediný bod, Baník si v Edene chcel upevniť štvrtú priečku pred dotierajúcimi prenasledovateľmi. Slavia s Ostravou v lige 14-krát za sebou neprehrala. 

"Slavia bojuje o titul, my o štvrté miesto, to sú predpoklady, aby to bol pohľadný a zaujímavý futbal," podotkol pred zápasom hosťujúci kouč Pavel Hapal. Český tréner mal napokon pravdu, lenže realita sa páčila iba fanúšikom pražského klubu. Potešil ich aj slovenský útočník Ivan Schranz, ktorý najprv otvoril skóre gólového stretnutia, následne zaknihoval aj dve asistencie a podieľal sa na vysokom triumfe ašpiranta na titul.