Barcelona musí riešiť problém, Gavi má pozastavenú licenciu profesionála

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona musí riešiť problém, Gavi má pozastavenú licenciu profesionála

Gavi počas El Clásica.
Gavi počas El Clásica.Profimedia
Po skončení reprezentačnej prestávky sa hráči vrátia do svojich tímov. V prípade Gaviho (18) s malou zmenou, ktorá by v iných súťažiach bez obmedzenia počtu hráčov prešla bez povšimnutia. V La Lige to však neplatí a pre Barcelonu by to mohlo mať vážne zmluvné dôsledky. Proti Elche sa stredopoliar vráti do dresu s číslom 30, s ktorým začal sezónu.

Gaviho registrácia v prvom tíme Kataláncov bola zrušená hneď, ako sa LaLiga dozvedela, že obchodný súd v Barcelone rozhodol v neprospech klubu za podanie žaloby po stanovenom termíne, a preto mu pozastavil profesionálnu licenciu.

Prvým dôsledkom je, že mladý Španiel už nebude môcť v tejto sezóne nosiť číslo šesť, ktoré kedysi mával jeho súčasný tréner Xavi. V najbližšom ligovom zápase, na ihrisku Martíneza Valera, bude pod mladežníckou licenciou opäť nosiť tridsiatku. LaLiga už túto situáciu aktualizovala na svojej webovej stránke.

Hoci však Barcelona bude musieť dodržať nariadenie, na svojej oficiálnej webovej stránke naďalej uvádza svojho talentovaného mladíka s číslom 6. Jediným veľkým problémom je, že ak Barcelona nebude schopná zaregistrovať Gaviho ako člena prvého tímu od sezóny 23/24, predĺženie zmluvy, ktorú podpísali v septembri, bude pozastavené a Sevillčan by mohol uzavrieť zmluvu s akýmkoľvek iným klubom.