Bolo vyjadrenie Péreza sexistické? Getafe odobralo jeho meno z názvu štadióna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bolo vyjadrenie Péreza sexistické? Getafe odobralo jeho meno z názvu štadióna

Štadión Getafe ponesie názov "Coliseum".
Štadión Getafe ponesie názov "Coliseum".Reuters
Getafe mení názov svojho štadióna po poznámkach bývalého útočníka Alfonsa Péreza (51), jeho vyjadrenie bolo zo strany vedenia španielskeho klubu vnímané ako sexistické.

Štadión bol známy ako Coliseum Alfonso Pérez na počesť hráča narodeného v madridskej časti Getafe, hoci za seniorský tím nikdy nehral. Vedenie La Ligy a radnica tamojšej oblasti vo svojom vyhlásení uviedli, že štadión bude po Pérezových znevažujúcich poznámkach o ženskom futbale premenovaný na Coliseum.

Španiel cez víkend povedal novinám periodika El Mundo, že futbalistky by nemali dostávať také platy ako muži, pretože negenerujú také príjmy a mediálne pokrytie: "Ženský futbal sa vyvinul, ale musia zostať nohami na zemi a vedieť, že sa v žiadnom prípade nemôžu rovnať mužským futbalistom."

Radnica uviedla, že mestské zariadenie, ktoré má klub zapožičané, musí byť príkladom na odovzdávanie pozitívnych športových hodnôt, ako sú rovnosť, solidarita a rešpekt. 

Rozhodnutie prichádza v okamihu, keď sa v Španielsku riešil incident s bývalým prezidentom futbalovej federácie krajiny Luisom Rubialesom, ktorý po víťazstve Španielska na MS žien pobozkal na pery Jenni Hermosovú. Tá odmietla Rubialesove tvrdenia, že bozk bol dobrovoľný, neskôr ho obvinila zo sexuálneho útoku.