Girona s nami bude držať krok, uvažuje Ancelotti. Výhra ho potešila, rypol si do rozhodcov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona s nami bude držať krok, uvažuje Ancelotti. Výhra ho potešila, rypol si do rozhodcov

Ancelotti označil víťazstvo za zaslúžené.
Ancelotti označil víťazstvo za zaslúžené.AFP
Trénera Realu Madrid Carla Ancelottiho (64) potešilo víťazstvo 1:0 na pôde Alavésu. Zápas, ktorý "Biely balet" dohrával vyše 40 minút v početnej nevýhode, rozhodol v druhej minúte nadstaveného času veterán Lucas Vázquez (32).

Alavés - Real Madrid 0:1

Po necelej hodine hry bol po komunikácii s VAR-om vylúčený Nacho Fernández. Taliansky tréner tímu z hlavného mesta Španielska po stretnutí hovoril nielen o tom, čo rozhodlo, ale aj o tom, koho považuje za súpera v boji o titul.

"S večerom sme naozaj spokojní, pretože to bolo veľmi náročné, ale vďaka obrovskému nasadeniu všetkých členov tímu sme vyhrali. Hrať viac ako polhodinu v početnej nevýhode si vyžadovalo veľké úsilie. Preto sme si nakoniec výhru zaslúžili," Ancelotti povedal na pozápasovej tlačovej konferencii.

"Bol to ťažký duel. Keď sme šli do oslabenia, každý si myslel, že by to mohol byť deň, keď si necháme ujsť body. Tento tím má však nesmiernu energiu. Dobre sme sa do toho zahrýzli, hrali sme dobrý futbal a odhodlane bránili aj s desiatimi mužmi. Na konci sme sa dočkali odmeny," vymenoval pozitíva taliansky stratég.

Trénera Realu Madrid potešil aj výkon Aurelia Tchouaméniho, ktorý pre obrovskú maródku nastúpil druhýkrát v strede obrany. "Bude naštvaný, ale je to fantastický stredný obranca. Hrá veľmi dobre, vyváža loptu zozadu ako málokto a takticky je veľmi dobrý. Má šťastie, že môže hrať na dvoch pozíciách - ako defenzívny stredopoliar aj ako stredný obranca," myslí si 64-ročný tréner.

K vylúčeniu Fernándeza bol však mierne kritický: "Rozhodca to videl ako žltú kartu, ale VAR to mal za červenú. To je problém vo futbale, keď sa rozhodca a VAR nezhodnú."

Biely balet sa aj vďaka triumfu dostal na čelo La Ligy na úkor Girony, ktorá remizovala s Realom Betis. "Odohrali ťažký zápas, ale ukázali kvalitu. Myslím si, že nám budú konkurovať až do konca sezóny. Pomôže im, že nehrajú európske poháre. Musíme si však dávať pozor aj na Barcelonu a Atlético," uzavrel Ancelotti.