Manchester City si postup cez Bayern postrážil. O finále s Realom Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City si postup cez Bayern postrážil. O finále s Realom Madrid

Kimmich a de Bruyne bojujú o loptu.
Kimmich a de Bruyne bojujú o loptu.TASR
Futbalisti Manchestru City remizovali v odvetnom zápase štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Bayernu Mníchov 1:1 a keďže úvodné stretnutie vyhrali 3:0, postupujú do semifinále, kde bude ich súperom Real Madrid.

Bayern Mníchov - Manchester City 1:1 (0:0)

Gól: 83. Kimmich (pen.) - 57. Haaland

Bayern vedel, že ak chce zmazať manko z prvého zápasu, potrebuje rýchlo otvoriť skóre, o čo sa domáci pokúšali, ale nepodarilo sa im to. Coman pálil nebezpečne k žrdi, zasiahol Ederson. Následne stuhla krv v žilách obrancu Upamecana, ktorý hral ďalší zlý súboj. Po zákroku na Haalanda videl červenú kartu, lenže tú nakoniec VAR zrušil. Skôr ako faul prišiel ofsajd.

Brazílsky gólman hostí podržal svoje mužstvo v 21. minúte po presnej strele Saného z priameho kopu k žrdi. Spomínaný Upamecano však pred prestávkou tečoval loptu vo vlastnej šestnástke rukou, čím zapríčinil penaltu. Tú Haaland nepremenil, zakončenie poslal prekvapivo nad brvno.

Štatistický pohľad na stretnutie Ligy majstrov.
Štatistický pohľad na stretnutie Ligy majstrov.Flashscore

Bavori tak stále žili, ale po zmene strán Ederson zakročil proti strieľanému centru. Stones loptu odkopol tak, že ju Erling Haaland v situácii dvoch proti dvom sklepol pod seba, de Bruyne adresoval prihrávku na nórskeho útočníka, ktorý využil nešťastné pošmyknutie sa Upamecana, aby prešiel až pred Sommera a prudkým pokusom ho prekonal.

Mladý Tel strelil aspoň čestný zásah Bayernu v tomto dvojzápase, gól pre ofsajd neplatil. Vzápätí však zahral rukou Akanji a ponúknutý pokutový kop premenil Joshua Kimmich. Bola to už len kozmetická úprava, nakoľko o postupe Manchestru City nebolo pochýb. V 86. minúte videl ešte druhú žltú a následne červenú kartu domáci tréner Thomas Tuchel.

"Cityzens" postúpili do semifinále milionárskej súťaže druhýkrát po sebe a štvrtý raz v histórii. Rovnako ako v sezóne 2021/22 narazia na Real Madrid, ktorému majú za vyradenie čo vracať. Druhú dvojicu tvoria milánski rivali AC a Inter. Hrať sa bude 9./10. mája, odvety sú na programe o týždeň neskôr 16./17. mája.