Zápas ovplyvnený agresívnym útokom spoznal svoje dejisko, v Lyone sa nepotešia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas ovplyvnený agresívnym útokom spoznal svoje dejisko, v Lyone sa nepotešia

Duel poznačený kontroverziou ostáva v Marseille.
Duel poznačený kontroverziou ostáva v Marseille.Profimedia
Stretnutie Ligue 1 medzi Olympique de Marseille a Olympique Lyon, ktoré bolo preložené na 6. decembra po tom, ako pre útok na autobus tímu Lyonu ani neodštartovalo, sa bude hrať na marseillskom štadióne Velodrome, oznámila vo štvrtok Francúzska liga (LFP).

Po tom, ako disciplinárna komisia uviedla, že Marseille nepotrestá, pretože k incidentom došlo na verejnej komunikácii, a teda usporiadateľský klub sa neprevinil, Lyon reagoval, že sa proti rozhodnutiu odvolá.

Pôvodný zápas, ktorý sa mal odohrať 29. októbra, bol zrušený po tom, ako bol autobus Lyonu cestou na Stade Velodrome zasypaný fľašami a kameňmi, pričom bol zranený tréner Fabio Grosso.

Dňa 2. novembra LFP oznámila dátum preloženého zápasu, ale nebolo určené miesto konania, pričom riaditeľ Lyonu Vincent Ponsot žiadal, aby sa duel odohral na neutrálnom mieste. LFP ho namiesto toho ponechala na domácej pôde Marseille.

"Súťažná komisia LFP sa na základe informácií a záruk poskytnutých prefektúrou Bouches-du-Rhône rozhodla odohrať zápas Olympique de Marseille - Olympique Lyonnais, započítaný do 10. hracieho dňa Ligue 1, na štadióne Orange Vélodrome v stredu 6. decembra 2023," píše sa v stanovisku LFP.

"Olympique Lyon je hlboko šokovaný rozhodnutím disciplinárnej komisie. Tá sa vyhlásila za nekompetentnú riešiť mimoriadne závažné incidenty, ktoré v nedeľu 29. októbra vážne sťažili príchod jeho profesionálneho tímu do blízkosti Stade Velodrome," uviedol vo vyhlásení klub, ktorý je po desiatich súbojoch na dne Ligue 1 so štyrmi bodmi. Marseille je deviate s 13 bodmi.

Tabuľka Ligue 1.
Tabuľka Ligue 1.Flashscore