Brazília zostane proti Argentíne verná svojej identite, Messiho chce zastaviť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Brazília zostane proti Argentíne verná svojej identite, Messiho chce zastaviť
Brazília na tréningu pred veľkým súbojom proti majstrom sveta.
Brazília na tréningu pred veľkým súbojom proti majstrom sveta.Reuters
Neľútostná rivalita medzi Brazíliou a Argentínou sa rozhorí v noci na stredu v Riu de Janeiro. Majstri sveta, na čele s Lionelom Messim (36), sa stretnú s domácimi "kanárikmi" v atraktívnom zápase juhoamerickej kvalifikácie na majstrovstvá sveta.

Päťnásobní víťazi majstrovstiev sveta z Brazílie sa budú spoliehať na svojich fanúšikov na vypredanom štadióne Maracana, ktorí im dodajú potrebný impulz. Budú ho potrebovať. Mužstvo premiérovo v kvalifikácii prehralo dve stretnutia po sebe.

Brazília - Argentína (streda, 01:30)

Pred veľkým súbojom zápasia so zraneniami kľúčových hráčov, ako sú Neymar a Vinícius Junior. Dočasný manažér Fernando Diniz musí proti Argentíne siahnuť po mladom tíme, ktorý však zaručuje, že zostane verný brazílskej identite aj proti takému velikánovi, akým je osemnásobný držiteľ Zlatej lopty Lionel Messi.

"Samozrejme, nemôžete prehliadať hráča takejto veľkosti. Aj napriek tomu, že sa budeme snažiť eliminovať všetky jeho tvorivé schopnosti, musíme hrať svoju hru," prezradil Diniz na tlačovej konferencii. "Zápas s Messim je iný a musíte mať obavy. Je nemožné nemať obavy z hráča jeho kvalít a rozhodovacej sily, ktorú má."

Messi na tréningu Argentíny.
Messi na tréningu Argentíny.Profimedia

Diniz ďalej uviedol, že na Maracane očakáva skvelú, ale vyhrotenú atmosféru, pričom fanúšikovia sa tešia na to, že Brazília odplatí Argentíne finálovú prehru z Copa América spred dvoch rokov. Brazília nevyhrala v ostatných troch zápasoch (0-1-2).

Po štvrtkovej prehre 1:2 s Kolumbiou klesla v juhoamerickej tabuľke na piate miesto so siedmimi bodmi z piatich doterajších zápasov. Je pod veľkým tlakom, keďže sa pripravuje na súboj s dlhoročným rivalom Argentínou, ktorá má na čele tabuľky 12 bodov.

"Dúfam, že budeme hrať dobre a fanúšikovia dokážu spolu s tímom vytvoriť skvelé prostredie. Sme pripravení hrať s tímom, ktorý ak nie je najlepší na svete, tak je jedným z najlepších. A to už nejaký čas, nielen preto, že vyhrali majstrovstvá sveta."

"Majú hráčov z najväčších líg, ktorí sú zvyknutí na svetlá reflektorov. Je tu Messi... Pripravíme sa na to, aby sme proti skvelému súperovi podali čo najlepší výkon," uzavrel očakávania šéf brazílskej lavičky Fernando Diniz.