Pocit hrče v krku. Di María oznámil turnaj, po ktorom dá reprezentácii zbohom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pocit hrče v krku. Di María oznámil turnaj, po ktorom dá reprezentácii zbohom
Ángel Di María oslavuje gól vo finále majstrovstiev sveta.
Ángel Di María oslavuje gól vo finále majstrovstiev sveta.Reuters
Argentínsky krídelník Ángel Di María (35) po budúcoročnej Copa América ukončí reprezentačnú kariéru, uviedol vo štvrtok po 15 rokoch na najvyššej úrovni vo farbách svojej krajiny.

Di María od debutu v roku 2008 nastúpil za argentínskych majstrov sveta v 136 stretnutiach, hral na štyroch svetových šampionátoch, pričom skóroval pri víťazstve nad Francúzskom vo finále MS v roku 2022.

Na turnaji Copa América, ktorý sa uskutoční od 20. júna do 14. júla 2024 v Spojených štátoch amerických, zaznamená svoju šiestu a poslednú účasť na podujatí, na ktorom sa Argentína bude snažiť obhájiť kontinentálny titul.

"Copa América bude posledný turnaj, na ktorom si oblečiem dres Argentíny," napísal Di María na svojom instagramovom účte.

"So všetkou bolesťou v duši a s pocitom hrče v krku sa lúčim s tým najkrajším, čo ma v kariére stretlo. Nedokážem slovami vyjadriť, ako veľmi ma v tomto poslednom zápase naplnilo povzbudzovanie fanúšikov, užíval som si každú sekundu so spoluhráčmi a priateľmi," dodal s odkazom na svoj posledný kvalifikačný duel na majstrovstvá sveta, v ktorom Argentína zdolala Brazíliu.

Di María sa tento rok opäť pripojil k portugalskému majstrovi Benfice, klubu, za ktorý hral v rokoch 2007 až 2010, keď prišiel do Európy po prvýkrát. Krídelník následne pôsobil aj v Reale Madrid, Paríži St. Germain, Juventuse či Manchestri United.