Bariš dostal v Trenčíne kapitánsku pásku: Cieľom je naštartovať novú éru klubu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bariš dostal v Trenčíne kapitánsku pásku: Cieľom je naštartovať novú éru klubu

Damián Bariš je novým kapitánom AS Trenčín.
Damián Bariš je novým kapitánom AS Trenčín.AS Trenčín
V roku 2015 vyhral Damián Bariš (28) titul s materským klubom AS Trenčín a následne odišiel. Cez Skalicu, Zlaté Moravce, Brno a Podbrezovú sa teraz do rodného mesta vracia v situácii, keď už má skúsenosti a očakáva sa od neho, že bude ťahúňom tímu. Nosiť bude aj kapitánsku pásku. Viac povedal samotný futbalista v rozhovore pre Flashscore Správy.

Damián, s akými pocitmi a cieľmi sa vraciate do Trenčína?

"Pocity sú pozitívne. Vraciam sa domov, do známeho prostredia. Tam, kde som začínal s futbalom. Mojim cieľom je pripraviť sa čo najlepšie na nadchádzajúcu sezónu, pomôcť klubu dobrými výkonmi k čo najlepšiemu umiestneniu v lige a naštartovať novu éru."

Čo všetko sa v Trenčíne od vášho odchodu zmenilo?

"Niektoré veci sa zmenili, niektoré zostali po starom, ale najväčšia zmena je tá, že tu vyrástol krásny nový štadión, z čoho mám ako rodený Trenčan ohromnú radosť."

Stretli ste veľa známych tvárí, či ste sa skôr museli zoznamovať?

"V mužstve je veľa mladých a zahraničných hráčov. Osobne som nepoznal nikoho, ale v realizačnom tíme a štruktúrach klubu sú ľudia, ktorí tu pracujú už dlho, takže to sú staré známe tváre."

V mužstve budete patriť k tým skúsenejším hráčom. Ako to vnímate?

"Platilo to aj posledný polrok v Podbrezovej. Keď som sa vracal späť do Trenčína, tak som vedel, do čoho idem. Som pripravený svojimi skúsenosťami pomáhať chlapcom na ihrisku aj mimo neho."

V nadväznosti na predošlú otázku, aké budú vaše úlohy v tíme?

"Ako kapitán chcem pomôcť k tomu, aby sme fungovali ako kabína a ťahali za jeden povraz. A tiež, aby si každý plnil svoje povinosti na ihrisku a odovzdal maximum pre tím."

Ako sa zrodil návrat do Trenčína a čo boli hlavné dôvody, že ste sa takto rozhodli?

"V Podbrezovej sme sa dohodli na ukončení zmluvy a pre Trenčín som sa rozhodol hlavne preto, že som sa mohol s rodinou vrátiť domov."

Trenčín mal horšiu minulú sezónu. Ako ste ju vnímali?

"Sledoval som ich celú sezónu, hral som proti nim aj dva zápasy. Bol to pre nich náročný rok, ale cítim, že chalanov to posilnilo a je to pre nich dobrá skúsenosť do ďalšej kariéry."

Minulú sezónu odohral Bariš v drese Podbrezovej.
Minulú sezónu odohral Bariš v drese Podbrezovej.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Aké budú ciele tímu v novej sezóne?

"Máme za sebou väčšiu časť prípravy, veľa tréningov aj zápasov. Do ligy zostávaju dva týždne, jeden prípravný duel nás ešte čaká. Ciele si nechávame zatiaľ pre seba."

Akým futbalom sa bude chcieť Trenčín prezentovať?

"Chceli by sme sa prezentovať atraktívnym futbalom, aby to ľudí bavilo. Hrať jednoduchý, pracovitý a poctivý futbal, byť aktívny v ofenzíve aj v defenzíve."

Bude podľa vás nová sezóna Niké ligy ešte vyrovnanejšia ako minulý ročník?

"Jednoznačne. Myslím si, že tento ročník bude ešte vyrovnanejší a veľmi sa teším na novú sezónu."