Niké liga ONLINE: Podbrezová nevyhrala 11 duelov v rade, DAC bojuje o Európu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Podbrezová nevyhrala 11 duelov v rade, DAC bojuje o Európu

Aktualizované
Železiarom sa nepodarilo prelomiť sériu bez víťazstva.
Železiarom sa nepodarilo prelomiť sériu bez víťazstva.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Najvyššia slovenská futbalová súťaž dopisuje svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Program ročníka 2023/24 sa prehupol do druhej polovice nadstavby a tri kolá pred koncom je o tom najpodstatnejšom už rozhodnuté. Výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 8. KOLA NADSTAVBY

PIATOK

Banská Bystrica - Košice 2:1

Sumár

Návrat

SOBOTA

Trnava - Ružomberok 1:0

Návrat

Slovan Bratislava - Žilina 2:3

Sumár

Návrat

Trenčín - Michalovce 1:0

Zlaté Moravce - Skalica 1:0

Sumár

NEDEĽA

Podbrezová - Dunajská Streda 0:3

Sumár

Výsledky 8. kola nadstavby Niké ligy.
Výsledky 8. kola nadstavby Niké ligy.Flashscore

5. MÁJ

19:35 - Tréner Podbrezovej Roman Skuhravý zhodnotil zápas nasledovne: "Stali sa z nás odborníci na to, ako devalvovať svoj výkon vlastnými chybami. Dunajská Streda vyhrala zaslúžene, my sme nepremenili šance. Súperovi sme ich ponúkli a ten sa nenechal ponúkať."

19:32 - "Mali sme dobrú intenzitu a silu. Sme bližšie k cieľu o jeden zápas, musíme si udržať koncentráciu. Tešíme sa teraz na domáci súboj, doma sme silní. Užívame si hrať pod tlakom. Sme na dobrej ceste, ale ešte nie je koniec. Ale urobíme všetko pre to, aby sme sa dostali do prvej trojky," povedal po stretnutí Xisco Muňoz.

19:30 - Posledný zápas 8. kola nikéligovej nadstavby priniesol jednoznačné víťazstvo Dunajskej Stredy na trávniku Podbrezovej. Do listiny strelcov sa zapísali hneď traja hráči. Viac v článku.

16:57 - Trnavský Spartak zažil pozitívnu sobotu. Najprv potvrdili mladší dorastenci remízou 0:0 s bratislavským Slovanom zisk majstrovského titulu v kategórii do 17 rokov, popoludní potešilo fanúšikov klubu A-mužstvo, ktoré zdolalo Ružomberok a pretrhlo tak sériu s Liptákmi. Trnava zvíťazila nad týmto súperom na 11. pokus, vôbec prvýkrát pod vedením trénera Michala Gašparíka. Viac v článku.

15:30 - Dva týždne dozadu, v domácom zápase proti Ružomberku, zaknihoval Milan Dimun svoj 100. súťažný štart za DAC. Dnes môže zažiť ďalšie jubileum - v Niké lige doteraz nastúpil 99-krát. Prvých 15 duelov absolvoval v košických a zvyšných 84 v dunajskostredských farbách.

"Odohrať sto zápasov v našej najvyššej súťaži je pekné, niečo vyše sto štartov som nazbieral aj v Poľsku. Človek na to bude spomínať po kariére. Verím, že aj ten jubilejný stý mi zostane v pamäti v dobrom a víťazne, pretože potrebujeme v Podbrezovej vyhrať. Chceme v tabuľke bojovať o druhé miesto," prezradil Dimun.

14:20 - V najvyššej slovenskej súťaži sa Podbrezová a DAC stretli dohromady 20-krát. Všetky predstavenia ponúkli dokopy 46 gólov, rekordom na jeden zápas je šesť presných zásahov. Najčastejšie sa medzi oboma celkami zrodí remíza 0:0. Rozhodcovia v týchto súbojoch vytiahli 79 žltých kariet a dve červené.

13:27 - Futbalisti Žiliny strelili Slovanu Bratislava prvý gól v tejto sezóne a zároveň prerušili vyše ročnú sériu bez víťazstva nad týmto súperom. V 8. kole nadstavbovej časti Niké ligy o titul vyhrali v sobotu na Tehelnom poli 3:2. Zvýšili tak svoje šance na umiestnenie v najlepšej trojke a účasť v pohárovej Európe. Viac v článku.

12:49 - Mužstvo kormidelníka Romana Skuhravého od predchádzajúceho kola vie, že aktuálnu sezónu ukončí na šiestom mieste. V rámci klubovej histórie v najvyššej súťaži je to tretí najlepší výsledok Podbrezovej. Maximom je štvrté miesto z minulého ročníka, raz obsadili železiari piatu priečku (2016/17).

11:56 - DAC má o motiváciu postarané. Meranie síl s Podbrezovou vníma jeho tréner ako kľúčové. "Najdôležitejší zápas v tejto sezóne, pretože sme dlho bojovali o to, aby sme sa dostali do situácie, keď máme všetko vo svojich rukách. Hráme už len tri kolá, po pohárovom finále je viac ako pravdepodobné, že Európu zaručia len prvé tri miesta v tabuľke. Náš cieľ je uchmatnúť si jednu z nich pre seba,“ uviedol pre web klubu Xisco Muňoz.

Muňoz si je vedomý dôležitosti zápasu 8. kola nadstavby.
Muňoz si je vedomý dôležitosti zápasu 8. kola nadstavby.TASR

10:53 - Od návratu do najvyššej súťaže Podbrezová s Dunajskou Stredou doma ešte neprehrala. V troch súbojoch na vlastnom štadióne železiari uhrali dve remízy a víťazstvo, ktoré v apríli 2023 znamenalo, že DAC stratil krok s so Slovanom a bratislavský káder potom oslavoval titul. 

09:55 - Úplne odlišnú situáciu ako Podbrezovčania zažíva DAC. Tím zo Žitného ostrova prehral od začiatku jari z 11 zápasov iba jediný (10. marca v Trnave). Okrem tohto neúspechu má na konte päť výhier a totožný počet remízových duelov. Vedeniu Dunajskej Stredy sa práca trénera Xisca Muňoza páči a pred víkendom so Španielom predĺžilo zmluvu.

08:48 - Podbrezová nebude v nedeľu súperiť len s Dunajskou Stredou, ale aj s vlastnou psychikou. Tamojší káder totiž v ligovom prostredí nedokázal vyhrať 10 súbojov po sebe. Negatívna séria sa začala 10. februára bezgólovou remízou v Košiciach. Nasledoval totožný výsledok s DAC-om a potom osem prehier v rade.

08:00 - Nikéligový víkend v rámci 8. kola nadstavbovej časti ukončí meranie síl v Podbrezovej, kam pricestuje DAC. Tabuľkovo šiesty celok bude hostiť štvrtý tím, ktorý sa chce priblížiť k tretej Žiline. Železiari sa s Dunajskou Stredou počas aktuálneho ročníka stretli trikrát, z toho dvakrát prehrali a raz sa zrodil bezgólový výsledok.

Výsledky ostatných vzájomných duelov Podbrezovej s Dunajskou Stredou.
Výsledky ostatných vzájomných duelov Podbrezovej s Dunajskou Stredou.Flashscore

4. MÁJ

20:45 - "Som rád, že sa nám podarila uhrať nula vzadu a že sa nám podarilo vyhrať doma po viac ako 365 dňoch. Splnili sme to, čo sme si pred zápasom povedali, hráči odohrali stretnutie takticky výborne, nechceli sme nič otvoriť, nechceli sme urobiť zbytočnú chybu a verili sme, že jeden gól dáme. Veľmi dobrý výkon podal brankár Richter, bola to už jeho tretia nula, teší ma, že sa takto uchytil. Je nám ľúto, že zostupujeme, ale keby nám boli uznané góly s Michalovcami doma a v Banskej Bystrici, situácia sa mohla vyvinúť inak," zhodnotil Dušan Uhrin zo Zlatých Moraviec.

20:42 - "Odohrali sme dva rozdielne polčasy, neviem prečo sa to tak deje, ale vždy dostaneme z prvej akcie súpera gól a neviem prečo psychicky padáme. Smerom dopredu sme boli statickí, pomalí, preto sme sa nedostavali do našich veci a ani do šancí, kde by sme ohrozili bránu súpera. Myslím si, že druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší, vytvorili sme si dve-tri čisté gólové príležitosti, bohužiaľ, keď nestrelíme gól, ťažko môžeme pomýšľať na lepši výsledok," nechal sa počuť Pavol Majerník, tréner MFK Skalica.

20:30- Vladimír Weiss st. zhodnotil prehru svojho celku takto: "Vzhľadom na priebeh zápasu bola pre nás nešťastná záverečná minúta. Za výkon a hru v oslabení sme si nezaslúžili prehrať. Vzhľadom na celkový stav však asi áno. Máme už len torzo mužstva, ktoré je zdravé a v kondícii. Už nech je koniec ligy a uvidíme, čo bude ďalej. Gratulujem Žiline k víťazstvu."

20:24 - "Sme veľmi šťastní, že sme získali tri body na ihrisku majstra. Aj keď to bol ťažký zápas a Slovan nás prekvapil rozostavením, zvládli sme to. Klobúk dole pred chalanmi ako to zvládli. Musíme sa pripraviť na záver súťaže," povedal po dueli žilinský kouč Michal Ščasný.

20:00 - Futbalisti Trenčína vyhrali v sobotnom zápase 8. kola nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie sa nad Michalovcami. Zlaté Moravce na domácej pôde zdolali Skalicu. Viac v článku.

18:10 - Tréner Spartaka Michal Gašparík okomentoval zápas nasledovne: "Prvé, čo som si povedal, že my nemôžeme mať normálny zápas s Ružomberkom, vždy sa niečo prihodí, teraz to bola červená karta. Chalani sa po pohári zmobilizovali, vedeli, aký dôležitý je pre nás tento zápas. Výborne k tomu pristúpili, mali sme tam zakončenia, nakoniec sme to zlomili gólom po štandardke. Červená karta bola úplne zbytočná, chalani to ale odmakali, odpracovali, dodržali taktiku, pozície, pridali svoju skúsenosť. Konečne sme to zlomili na našu stranu a máme dôležité body do tabuľky."

18:02 - "Bohužiaľ sme neodohrali dobré stretnutie. Ukázalo sa, že keď nemáme stopercentné nastavenie a prístup niektorých, tak takéto zápasy nemôžeme zvládať. Treba priznať, že Spartak bol dobre pripravený, viac od začiatku chcel. Aj keď nám zápas nahral vylúčením, neboli sme schopní nič vymyslieť, dostať sa do ich šestnástky, bolo to bez nápadu, invencie, všetko nám trvalo. Škoda, že sme premárnili takú šancu, mohli sme tu 'urvať' viac. Ale Spartak dobre bránil, bol živý, hrali aktívne, kvalitne, stopercentne si to zaslúžia," prezradil kouč Ondřej Smetana.

17:30 - Futbalisti Trnavy vyhrali v sobotnom zápase 8. kola nadstavby v skupine o titul nad Ružomberkom. Viac v článku.

15:09 - Hegemón slovenského futbalu v piatok oslávil už 105. výročie svojho vzniku. Deň po tom ho čaká súboj so Žilinou, v ktorom si chce Slovan pripraviť trojbodový narodeninový darček. "Radi by sme klubové narodeniny oslávili víťazstvom. Čelíme ambicióznemu súperovi, ktorý má o čo hrať, chce sa dostať do Európy. Musíme sa pripraviť lepšie než naposledy, keď sme v Dunajskej Strede prespali prvý polčas, čo sa potom ťažko doháňa," povedal asistent trénera Boris Kitka.

14:55 - Futbalisti Banskej Bystrice sa v 8. kole Niké ligy výrazne priblížili k siedmej priečke v nadstavbovej časti o záchranu vďaka uzdravenému kapitánovi Róbertovi Polievkovi. Útočník po piatich zápasoch pauzy nastúpil do duelu proti Košiciam v 60. minúte a v nadstavenom čase rozhodol gólom o víťazstve svojho celku. Dostal sa tak opätovne na čelo ligových kanonierov s 12 presnými zásahmi. Viac v článku.

14:22 - "Návod existuje, vedeli sme tam s Bystricou získať body. Náš spôsob hry sme si povedali s chalanmi na videu. Cesty k bodom existujú, no potrebujeme veľmi dobre brániť s plnou ostražitosťou. Pri kvalite ofenzívnych hráčov ako Barseghyan, Weiss či Strelec, ktorí majú formu, si to potrebujeme postrážiť najmä vzadu. Verím zároveň, že prídu naše ofenzívne veci, ktoré by mohli vyjsť," avizuje pred duelom so Slovanom kouč Žiliny Michal Ščasný.

13:25 - Ostatné štyri vystúpenia Skalice v Niké lige gólovo nenudili. V 7. kole nadstavby to však Záhorákov tešiť nemohlo, keďže prehrali 0:4 s Trenčínom. Predtým zdolali Michalovce 3:1 a z Košíc si odniesli triumf 2:1. Najviac zásahov bolo z poslednej štvorice skalických zápasov vidieť 6. apríla proti Zlatým Moravciam, ktoré zverenci kouča Majerníka doma zdolali 4:1. Práve s ViOn-om sa stretnú aj teraz a diváci by sa určite nebránili viacerým gólovým ranám.

12:31 - "Plán z posledného zápasu sa nebude markantne líšiť. Verím tomu, že dokážeme byť viac nebezpeční z kontier, ktoré sme mohli v minulom dueli kvalitnejšie riešiť v poslednej tretine ihriska. Myslím si, že súper nás má dobre načítaných, tak ako aj my jeho. Bude to zase o detailoch. Verím, že aj v tomto súboji v nich budeme dôslední,“ narážal ružomberský asistent Peter Tomko pred stretom so Spartakom na úspešné finále Slovenského pohára.

11:45 - Podobne negatívny zápis ako nižšie spomínaná Žilina majú na svojom konte aj Michalovce. Proti svojmu sobotnému oponentovi z Trenčína sa naposledy presadili 8. apríla 2023, keď v deviatej minúte nadstaveného času zachránil Marcin z pokutového kopu remízu 3:3. Odvtedy sa s tamojším AS stretli štyrikrát, gól ale nevsietili ani raz. V posledných dvoch vzájomných súbojoch nezaznamenal presný zásah dokonca ani jeden z tímov.

Výsledky ostatných duelov Trenčína s Michalovcami.
Výsledky ostatných duelov Trenčína s Michalovcami.Flashscore

10:57 - 399 minút. To je časový úsek, počas ktorého sa hráčom Žiliny v ostatných stretoch so Slovanom nepodarilo skórovať. Do siete mužstva z Bratislavy sa naposledy trafil Timotej Jambor, bolo to 23. apríla 2023. Následné štyri súboje zakaždým priniesli čisté konto Slovana a prehry šošonov 0:2, 0:4, 0:1 a 0:3.

10:02 - Mužstvo Michala Gašparíka sa musi popasovať nie iba s Ružomberkom, ale aj s psychickou stránkou tohto duelu. "Je pár dni po pohárovom finále a stále cítiť obrovské sklamanie a bolesť, ale máme pred sebou ďalší zápas. Musíme sa dať dokopy, zmobilizovať a v sobotu vyhrať, nič iné neberieme. Bude to veľmi náročné, najmä po psychickej stránke, ale verím, že v sobotu zvíťazíme, tie tri body do tabuľky potrebujeme,“  vravel pre trnavský klubový web Roman Procházka.

Procházka (vľavo) sa po zranení predstavil vo finále Slovenského pohára
Procházka (vľavo) sa po zranení predstavil vo finále Slovenského poháraŠimon Pavlišin

09:15 - Spartak sa okrem nižšie spomínanej šnúry bude snažiť ukončiť ešte jednu sériu. Ružomberok totiž bude na Štadióne Antona Malatinského ako hosť a v tejto pozícii prehral súťažný súboj naposledy ešte 4. novembra 2023 v Skalici. Ak počítame aj prvomájové pohárové finále, tak zverenci trénera Smetanu neprehrali mimo svojho ihriska 11-krát za sebou. Počas tejto cesty nazbierali šesť triumfov a päť remíz.

08:19 - Po súboji v Trnave sa do akcie zapojí ďalšia šestica tímov. Úradujúci majster zo Slovana privíta Žilinu, ktorá sa snaží o prienik na druhú priečku. V skupine o udržanie budú chcieť Michalovce odskočiť 11. Košičanom výhrou nad Trenčínom. K tamojšiemu AS by sa rada priblížila Skalica, Záhoráci cestujú do Zlatých Moraviec.

08:00 - Sobotu v Niké lige odštartuje repríza nedávneho finále Slovenského pohára, v ktorom Ružomberok zdolal Trnavu. Domácim prostredím bude disponovať Spartak, ktorého snahou je pretrhnúť negatívnu sériu z duelov s ružou. Trnavčania naposledy zdolali tohto oponenta 7. novembra 2020, odvtedy proti nemu 10-krát v rade nevyhrali.

3. MÁJ

Výsledky ostatných stretov Trnavy s Ružomberkom.
Výsledky ostatných stretov Trnavy s Ružomberkom.Flashscore

20:22 - Tréner Bystričanov Mário Auxt zhodnotil zápas nasledovne: "Som spokojný s výsledkom, pretože sme v podstate už od prvej minúty prehrávali. Chlapci na to dobre zareagovali. Boli sme jednoznačne lepším mužstvom, silnejší na lopte. Teší ma hlavne, že sme boli trpezliví do poslednej minúty a zápas sme zlomili na našu stranu. Teší ma aj to, že Robo Polievka mohol nastúpiť na posledných tridsať minút a že je už stopercentne fit. Ukázal kvalitu. Mal jeden moment, keď neskóroval, potom prihral Hlinkovi do šance, tam tiež ukázal svoju kvalitu, rovnako ako pri víťaznom góle. Teší ma, že tento zápas nám vyšiel za tri body. Chceme sa posúvať každým jedným duelom, som rád za výkon, ktorý dnes hráči na ihrisku predviedli."

20:12 - "Mali sme výborný úvod, strelili sme hneď gól, no potom sme boli trochu pasívni, no myslím si, že Bystrica si vypracovala iba jednu šancu a aj ju premenila. Polčas sa teda skončil nerozhodne, v tom druhom sme boli podľa mňa lepším mužstvom, ale nedávame góly. Zažili sme opačný model, že pokým sme dali predtým my v nadstavenom čase góly, tak teraz sme pre zmenu inkasovali. Taký je futbal, musíme to prijať. Ja sa však nebojím, ak budeme takto hrať posledné zápasy, tak Košice zachránime v lige. Máme totiž kvalitu, ukázali sme dnes všetko čo k futbalu patrí, len sa musíme viac v šanciach presadzovať. Mrzí ma, že musel odísť pre zdravotné problémy po polčase na našej strane Medved, je to líder mužstva, chýbal nám v druhom polčase," povedal po zápase kouč hostí Ján Kozák ml.

19:30 - Futbalisti Banskej Bystrice zdolali v 8. kole nikéligovej nadstavby Košice 2:1. O osude zápasu rozhodol v nadstavenom čase striedajúci Róbert Polievka. Viac v článku.

17:19 - Kariérneho míľnika sa na Štiavničkách môže dočkať Dominik Kružliak. Ak obranca Košíc zasiahne do súboja, bude to preňho 250. zápas v najvyššej slovenskej lige. Svoju kariéru v nej začal v drese Ružomberka (134 duelov/9 gólov), pokračoval v Dunajskej Strede (105/7) a Košiciach (10/0).

17:02 - Ľahké to nebudú mať zverenci Jána Kozáka mladšieho ani vo vzduchu. Obrancovia Dukly Ľubomír Willwéber a Marián Pišoja vyhrali najviac vzdušných súbojov v Niké lige (78).

16:46 - Košičania si budú musieť dávať pozor na defenzívnu prácu Dávida Richtárecha. Stredopoliar Dukly je totiž tretí v počte úspešne odobratých lôpt súperom (49) za Matúšom Kmeťom z Trenčína (55) a Reném Parajom z Podbrezovej (51).

16:22 - Tímy piatkových súperov neťahajú len strelci, ale aj autori gólových prihrávok. Najviac asistencií z kádra Banskej Bystrice majú na konte Polievka a Záhumenský (po 7). Košickými lídrami sú v tomto smere Fabiš (6) a Faško (4).

15:34 - Najviac gólov v drese Dukly vsietili počas aktuálnej sezóny hráči, ktorí sa delia o post druhého najlepšieho strelca ligy - 11-góloví kanonieri Polievka a Rymarenko. Košickú ofenzívu doposiaľ ťahal Žan Medved s 8 zásahmi.

14:32 - Košice vyhrali v oboch zo svojich posledných dvoch vystúpení na ihrisku oponenta (2:1 v Trenčíne a Zlatých Moravciach). Celkovo ostatných päť duelov košického mužstva sa skončilo víťazstvom hostí.

Výsledky ostatných zápasov Košíc.
Výsledky ostatných zápasov Košíc.Flashscore

13:59 - "Proti Košiciam by sme sa určite chceli prezentovať dobrým futbalom. Chceme uhrať výsledok, aký sme dosiahli v Košiciach, nie ako to bolo doma. Chceme hrať odvážne. Verím tomu, že chlapcom sa trochu uvoľnia nohy,“ vravel banskobystrický hlavný tréner Mário Auxt.

Cieľom kouča Auxta je skončiť na siedmom mieste.
Cieľom kouča Auxta je skončiť na siedmom mieste.MFK Dukla Banská Bystrica

13:36 - Banská Bystrica patrí spolu so Slovanom, Spartakom a Zlatými Moravcami medzi štvoricu tímov, ktoré v aktuálnej sezóne Niké ligy získali viac bodov vonku než doma. V prípade Dukly je tento rozdiel najvýraznejší, činí 11 bodov (18 ku 29).

13:14 - O niečo špecialnejší súboj čaká na Štiavničkách košických hráčov Nicolasa Gorosita a Michala Faška. Obaja si totiž predtým obliekali dres Dukly - argentínsky futbalista v jarnej časti minulej sezóny a druhý menovaný najprv v období medzi rokmi 2011 a 2015, potom aj v ročníku 2022/2023.

12:21 - "Počas jari sme s nimi hrali dvakrát. Poznáme ich a vieme, čo môžeme očakávať. V oboch prípadoch to boli zápasy, ktoré sme mohli aj vyhrať. Je to nepríjemný súper, dáva veľa gólov. Ak má Dukla svoj deň, môže zdolať hocikoho. Jej hráči sú aktívni dopredu a častokrát aj produktívni. Musíme byť koncentrovaní. Nie ako naposledy, keď nám dal Rymarenko pomerne skoro gól. Domáci určite majú kvalitu, ale to aj my, aby sme tam mohli bodovať,“ vyjadril sa pred duelom s Duklou košický tréner Ján Kozák mladší.

Kozákovi zverenci potrebujú zbierať body.
Kozákovi zverenci potrebujú zbierať body.FC Košice

11:30 - Nižšie spomínané tohtosezónne strety Dukly s Košicami sú ich jedinými vzájomnými zápasmi v najvyššej slovenskej súťaži. Obaja oponenti sa stretávali aj v 2. lige, odohrali v nej päť duelov a všetky sa skončili triumfom Banskobystričanov.

10:25 - Predchádzajúcie tri kolá ponúkli striedanie Košičanov a Michalovčanov na pozícii znamenajúcej baráž o udržanie sa v Niké lige. V piatom a siedmom kole Zemplín vyhral a FC nebodovalo, v šiestom to bolo presne naopak.

09:28 - Košice sa pred týždňom stali prvým mužstvom, ktoré v aktuálnej ligovej sezóne prehralo so Zlatými Moravcami. Východniari tak prišli o trojbodový náskok pred Michalovčanmi a v tabuľke klesli na 11. miesto o skóre práve za Zemplín. Na výhry zo vzájomných duelov vedie košické FC 2:1, čaká ho však ešte jedno meranie síl s michalovským tímom, a to v poslednom kole na vlastnom štadióne.

Výsledky ostatných vzájomných stretov Košíc s Michalovcami.
Výsledky ostatných vzájomných stretov Košíc s Michalovcami.Flashscore

08:41 - Dukla ešte môže pomýšľať aj na ligové play-off o predkolo EKL. Podmienkou je však to, aby Ružomberok ako víťaz Slovenského pohára skončil do tretieho miesta. Na túto priečku strácajú Liptáci tri kolá pred záverom päť bodov.

07:39 - Po minulom kole sa ôsmy Trenčín priblížil k Dukle na rozdiel piatich bodov. Banskobystričania si však teraz môžu poistiť definitívu siedmej priečky, musia zdolať Košice a AS nesmie získať tri body doma proti Zemplínu. Košičania z 11. miesta si budú želať presný opak - prehru Banskej Bystrice a výhru trenčianskeho mužstva.

07:00 - Ôsme pokračovanie nadstavbovej časti Niké ligy otvorí meranie síl tímov z dolnej polovice tabuľky. V skupine o udržanie privíta Banská Bystrica káder Košíc. V aktuálnej sezóne sa oba celky stretli trikrát a Dukla ani raz neprehrala. V októbri zvíťazila na pôde súpera 4:2, v marci doma remizovala a pred necelým mesiacom rozhodla na východe republiky o svojej výhre jediným gólom.

2. MÁJ

19:30 - V stredu 1. mája sa uzavrel 55. ročník Slovnaft Cupu. Finále v Košickej Futbalovej Aréne ovládli futbalisti MFK Ružomberok, ktorí zdolali trnavský Spartak 1:0. Liptáci prekazili červeno-čiernym pohárový zlatý hetrik. Finálovému stretu sme sa rozsiahlo venovali.

Po 18 rokoch triumfoval v pohári opäť Ružomberok.
Po 18 rokoch triumfoval v pohári opäť Ružomberok.Šimon Pavlišin

19:10 - Počas doterajšieho priebehu sezóny zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (180), na druhom mieste je Podbrezová (175). Železiari sa až 72-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Michaloviec a Podbrezovej (zhodne po 413). Najvyšším počtom prihrávok (14 235) sa už nemôže pochváliť Slovan, ale Trenčín, ktorý je prvý takisto v úspešnosti (83,6 %). Skaličania nazbierali už 67 žltých kariet. Hráči Košíc videli štyri červené. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (31) aj druhom (37) polčase.

18:55 - Do 8. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 68 gólov. Žilina ich zaznamenala 48, o jeden viac ako Podbrezová. Na opačnom póle sú Zlaté Moravce so 61 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa nemôžu pýšiť ani Košice (53) a Podbrezová (41). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len 18-krát.

18:45 - Brankári Dominik Takáč a Milan Borjan udržali zhodne 12-krát čisté konto, o jedno menej má na konte Vozinha a o dve zas Popovič. Vo ôsmich prípadoch sa to podarilo Belkovi, v šiestich Junasovi, Hruškovi, Frelihovi a Frühwaldovi.

Aktuálna tabuľka prvej šestky.
Aktuálna tabuľka prvej šestky.Flashscore

18:20 - Tabuľku strelcov vedie po novom 12-gólový Tigran Barseghjan zo Slovana. Ten je najlepšej ceste získať toto ocenenie. Jedenásťkrát sa presadili Róbert Polievka a Martin Rymarenko z Banskej Bystrice. O jeden zásah menej zaznamenali trnavský útočník Michal Ďuriš a slovanistický Dávid Strelec. Arménsky stredopoliar má na konte takisto až 11 asistencií a v tomto smere je pred Petrom Kováčikom najlepší. Celkovo prispel už na 23 presných zásahov, čo je najviac v celej Niké lige a aj v jeho kariére.

18:05 - Flashscore Správy mapovali to najzaujímavejšie, čo sa udialo počas minulého 7. kola nadstavby Niké ligy v tradičných udalostiach.

17:55 - Slovan Bratislava sa už ako istý majster nachádza na čele tabuľky s 19-bodovým náskokom pred Trnavou, na ktorú sa dotiahla Žilina. Oba celky sú o dva body vzdialené pred Dunajskou Stredou, za ktorou o jeden plný zisk zaostáva Ružomberok. Podbrezová s určitosťou skončí na šiestej priečke.

17:40 - V druhej polovici tabuľky je najlepšia Banská Bystrica o päť bodov pred Trenčínom. Skalica je v suchu, zatiaľ čo Košice znova klesli na jedenáste miesto, no majú rovnaký počet 24 bodov ako desiate Michalovce. Zlaté Moravce sú druholigové.

17:25 - Ostatné  7. kolo nadstavby prinieslo aj kvalitné individuálne výkony, z ktorých vznikla ideálna zostava podľa Flashscore.

17:00 - Vitajte pri tradičnom online trackeri, ktorý mapuje všetko zaujímavé, čo sa počas každého kola Niké ligy deje.

Aktuálna tabuľka spodnej šestky.
Aktuálna tabuľka spodnej šestky.Flashscore