Brighton deklasoval Wolves, Brentford s tromi bodmi a sedemgólový triler v Londýne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Brighton deklasoval Wolves, Brentford s tromi bodmi a sedemgólový triler v Londýne
Aktualizované
Tomáš Souček odohral fantastický zápas, na body to hosťom nestačilo.
Tomáš Souček odohral fantastický zápas, na body to hosťom nestačilo.Profimedia
West Ham v 34. kole Premier League podľahol na ihrisku Crystal Palace 3:4. V strhujúcom päťgólovom prvom polčase zaznamenal Čech Tomáš Souček (28) gól a asistenciu a po zmene strán asistoval aj pri poslednom góle Kladivárov. Napriek tomu z duelu vyšli víťazne domáci, pričom bývalý záložník pražskej Slavie urobil pri treťom góle chybu.

Crystal Palace - West Ham United 4:3 (3:2)

Góly: 15. J. Ayew, 20. Zaha, 30. Schlupp, 66. Eze (pen.) – 9. Souček, 36. Antonio, 73. Aguerd

Začiatok zápasu bol o štvrťhodinu posunutý pre nefunkčné skenery vstupeniek pri vstupe do Selhurst Parku. Tímy chceli fanúšikom dlhé čakanie vynahradiť skorým gólom. Strelil ho West Ham, keď sa lopta po rohovom kope odrazila k Součekovi, ktorý strelou spoza šestnástky otvoril skóre. Domáci na nepriaznivý vývoj zareagovali takmer okamžite. Jordan Ayew si načasoval nábeh za obranu, dostal presnú prihrávku od Michaela Oliseho a strelou k bližšej žrdi vyrovnal.

Čoskoro sa Crystal Palace dostal do vedenia zásahom Wilfrieda Zahu. V 20. minúte Oliseho prihrávka z pravej strany prepadla až k 30-ročnému reprezentantovi Pobrežia Slonoviny, ktorý potešil zaplnené tribúny. Tie pokračovali v oslavách o 10 minút neskôr, keď po Součekovej chybe Jeffrey Schlupp zakončil samostatný únik strelou pomedzi nohy brankára. Český reprezentant napravil svoju chybu ešte pred prestávkou, keď predĺžil center od rohovej zástavky na Michaila Antonia, ktorý pohodlne znížil.

Domáci boli po väčšinu zápasu lepším tímom.
Domáci boli po väčšinu zápasu lepším tímom.Opta by Stats Perform

Ofenzívne predstavenie neutíchlo ani po zmene strán, hoci skóre sa nejaký čas nemenilo. V 54. minúte vystrelil z diaľky Olise, jeho pokus vytesnil nad brvno skvelým zákrokom Lukasz Fabianski. O chvíľu neskôr sa po rýchlej výmene lopty ocitol v pokutovom území Eberechi Eze. V súboji s obrancom veľmi ochotne spadol na zem a rozhodca nariadil penaltu. Dvadsaťštyriročný Angličan ju sám premenil.

West Ham sa nevzdával a v 72. minúte po ďalšom rohu opäť znížil. Opäť to bol Souček, kto predĺžil loptu na zadnú žrď, ktorú uzavrel skórujúci Nayef Aguerd. Na viac sa Kladivári nezmohli a museli sa zmieriť s tesnou prehrou.

Brentford - Nottingham 2:1 (0:1)

Góly: 82. Toney, 90+4. Dasilva - 45+1. Danilo

Nottingham bojuje o záchranárske body, jeden mali na dosah v Brentforde, no v 94. minúte im zmaril radosť Dasilva. Tesne pred ním sa dvadsiatym gólom v ročníku presadil Toney. 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Brighton - Wolves 6:0 (4:0)

Góly: 6. a 66. Undav, 13. a 26. Gross, 39. a 48. Wellbeck

Brighton si pripísal svoje historicky najvyššie víťazstvo v Premier League. Už v úvodných pätnástich minútach udali domáci stretnutiu jasné tempo, keď vyhrávali o dva góly. Bol to ich dvanásty presný zásah v tomto časovom pásme. Žiadny iný tím v lige nenastrieľal viac gólov v prvej pätnásťminútovke. Po dva góly si rozdelili traja strelci - Undav, Gross a Wellbeck. Wolves si pripísal druhú prehru v ostatných piatich súbojoch.

V stretnutí diktovalo tempo len jedno mužstvo
V stretnutí diktovalo tempo len jedno mužstvoOpta by Stats Perform

 

Neúplná tabuľka
Neúplná tabuľkaFlashscore