Liverpool vydrel body na pôde West Hamu, Chelsea doma podľahla Brentfordu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool vydrel body na pôde West Hamu, Chelsea doma podľahla Brentfordu

Aktualizované
Brentford je ďalším tímom, ktorý zdolal Chelsea.
Brentford je ďalším tímom, ktorý zdolal Chelsea.TASR
Futbalisti Chelsea prehrali v zápase 33. kola anglickej Premier League na domácej pôde proti Brentfordu a na výhru čakajú už osem súťažných stretnutí. Liverpool vyhral nad West Hamom. Veľmi zaujímavé a na šance bohaté stretnutie sa hralo medzi Nottinghamom a Brightonom.

Nottingham Forest - Brighton 3:1 (1:1)

Góly: 45+3. Groß (vl.), 69. Danilo, 90+1. Gibbs-White (pen.) - 38. Buonanotte

Už od začiatku sa bolo na čo pozerať. Po chybe v zadných radoch Brightonu bol Danilo sám pred bránou, ale Steele sa vyznamenal a ešte viac zažiaril, keď chytil penaltu Johnsona. Ten v jedenástej minúte mieril k žrdi.

Danilo pálil prudko z diaľky, len o centimetre minul. Na druhej strane sa Navas blysol pri pokuse Encisa pod brvno. Johnson po polhodine v samostatnom úniku netrafil priestor troch žrdí, zatiaľ čo MacAllister takisto z dobrej pozície nebol presný.

Góly nakoniec predsa len padli, dokonca pred prestávkou. Mladý Facundo Buonanotte bol v správnom čase na správnom mieste. Dorazil Navasom vyrazenú strelu Marcha. Len osemnásťročný Argentínčan vsietil svoj prvý gól za Brighton a zároveň v Premier League.

Nottingham vyrovnal s dávkou šťatia. Strieľaný center Lodiho si do vlastnej svätnye zrazil Pascal Groß. Po zmene strán Mitoma technicky šuchol loptu o žrď, a tak prišiel trest. Aktívny Danilo sa dočkal gólu. V strede poľa získal loptu, zakombinoval s Awoniyim a rýchly protiútok aj sám zakončil.

Stretnutie plné príležitostí pokračovalo. Gibbs-White mohol definitívne rozhodnúť o troch bodoch pre Nottingham, ale nemieril presne. Navas sa zas blysol pri pokuse Marcha pod brvno. Na začiatku nadstaveného času zahral rukou vo vlastnej šestnástke Dunk. Druhý nariadený pokutový kop pre nováčika už Morgan Gibbs-White premenil.

Hralo sa až šestnásť nadstavených minút, aj keď pôvodne ich bolo avizovaných desať. Undav ešte znížil, presný zásah kvôli ofsajdu neplatil. Nottingham tak získal tri dôležité body v boji o záchranu. Pritom mal iba 25-percentné držanie lopty.

Nesmierne zaujímavý zápas sa hral medzi Nottinghamom a Brightonom.
Nesmierne zaujímavý zápas sa hral medzi Nottinghamom a Brightonom.Flashscore

Chelsea - Brentford 0:2 (0:1)

Góly: 38. Azpilicueta (vl.), 78. Mbeumo

Chelsea si doma zavarila na ďalší problém. Na výhru pred štartom tohto stretnutia čakala päť ligových a sedem súťažných zápasov, pričom za ten čas len dvakrát remizovala. Navyše Brentford sa ujal vedenia, keďže César Azpilicueta po centri z rohu nasmeroval loptu do vlastnej siete.

O výhre outsidera bolo rozhodnuté, keď Bryan Mbeumo predviedol ukážkovú individuálnu akciu. "Včely" sa výhrou vrátili na deviate miesto, "The Blues" ostávajú na jedenástej priečke.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

West Ham - Liverpool 1:2 (1:1)

Góly: 12. Paquetá - 18. Gakpo, 67. Matip

Brazílčan Lucas Paquetá poslal individuálnou akciou a prudkou strelou "Hammers" do vedenia. To trvalo iba šesť minút, nakoľko Cody Gakpo technicky trafil presne k vzdialenejšej žrdi. O vzruch na jednej či druhej strane sa následne starali centrované lopty. Jota jednu volejom poslal nad, van Dijk hlavou tesne vedľa, rovnako ako Antonio.

West Ham sa dostal do vedenia aj druhýkrát, ale zásah Bowena neplatil pre ofsajd. Preto razom viedol Liverpool. Obranca Joel Matip hlavou usmernil center Robertsona z rohového kopu presne do brány. Kamerunčan navyše ešte tesne pred svojim zásahom nechal vyniknúť po strele z voleja Fabiańskeho.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore
Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore