Chelsea po štyroch rokoch opúšťa veterán Silva. Snáď si nechám otvorené dvere, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea po štyroch rokoch opúšťa veterán Silva. Snáď si nechám otvorené dvere, hovorí

Thiago Silva sa po štyroch rokoch rozlúči s Chelsea.
Thiago Silva sa po štyroch rokoch rozlúči s Chelsea.AFP
Thiago Silva (39), ktorému koncom júna vyprší zmluva, po štyroch rokoch opustí Chelsea. Očakáva sa, že brazílsky stopér sa vráti do materského klubu Fluminense.

Futbalista sa k veľkej kariérnej zmene vyjadril nasledovne: "Chelsea pre mňa veľa znamená. Nielen pre mňa, ale aj pre moju rodinu. Prišiel som s úmyslom zostať tu jeden rok, ale nakoniec to boli štyri," povedal Silva, ktorý počas spomínaného obdobia s Blues vyhral Ligu majstrov, Superpohár UEFA a majstrovstvá sveta klubov.

"Myslím si, že som vždy vydal zo seba to najlepšie. Ale bohužiaľ, všetko má svoj začiatok a koniec. To však neznamená, že toto je definitívny koniec. Dúfam, že si nechám otvorené dvere a v blízkej budúcnosti sa sem vrátim, aj keď v inej úlohe. Je to neopísateľná láska. Môžem len poďakovať," povedal bývalý brazílsky reprezentant, ktorého synovia sú v akadémii Chelsea, kde by mohol v budúcnosti pôsobiť.

Silva odohral za Chelsea od svojho príchodu z Paríža Saint-Germain 151 súťažných zápasov, v ktorých skóroval deväťkrát. Bývalý brazílsky reprezentant pravidelne nastupuje v základnej zostave.