Evertonu hrozí vypadnutie po takmer 70 rokoch. Dyche: Zbraňou bude Calvert-Lewin

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Evertonu hrozí vypadnutie po takmer 70 rokoch. Dyche: Zbraňou bude Calvert-Lewin

Kouč Evertonu sa spolieha na svojho kanoniera.
Kouč Evertonu sa spolieha na svojho kanoniera.Profimedia
Dominic Calvert-Lewin (26) môže byť skutočnou zbraňou v zúfalom boji Evertonu o záchranu v Premier League, povedal manažér Sean Dyche (51) po tom, čo sa útočník vrátil na streleckú listinu pri remíze s Leicesterom City.

Zraneniami sužovaný Calvert-Lewin skóroval z penalty a poslal svoj tím do vedenia. Bol to jeho prvý gól od októbra. Pred polčasovou prestávkou premrhal skvelú šancu na ďalší zásah, ale tréner bol rád, že sa vrátil do hry, aj keď remíza veľmi nezmiernila obavy Evertonu zo zostupu.

"Dominic síce jednu príležitosť nepremenil, ale vyzeral ostrejší a rýchlejší. Bude pre nás skutočnou zbraňou. Vracia sa mu ideálna kondícia, vyzerá byť silný a svieži," povedal Dyche pre Sky Sports. Rodák z Ketteringu koncom januára nahradil prepusteného Franka Lamparda.

Strelci duelu v Leicestri
Strelci duelu v LeicestriFlashscore

"Toffees", ktorí majú najmenej strelených gólov v Premier League, pôsobili proti "Foxes" istejším dojmom ako zvyčajne, ale trinásty ligový zápas vonku bez víťazstva ich štyri duely pred koncom nechal na druhom mieste od konca. Do kariet im nehrá ani najbližší program - čaká ich súboj na pôde Brightonu i domáci duel s Manchestrom City. Po 69-ročnom pobyte v najvyššej súťaži im hrozí strata tohto privilégia.

Dyche však tvrdí, že vedel, do čoho ide. Zdá sa, že manažér je pripravený bojovať. "Neprišiel som sem na prechádzku ružovým sadom, vedel som, že to bude výzva. Jediným zločinom dnes boli dva naozaj lacno inkasované góly, ale mentalita tímu je taká, akú od hráčov chceme," vyjadril sa.

Mužstvo sa takmer s istotou bude musieť zaobísť bez skúseného obrancu Seamusa Colemana po tom, čo ho tesne pred koncom prvej polovice odniesli na nosidlách. "Je to naozaj nešťastné. Čakáme na správy, možno to bude vážne zranenie kolena," uviedol v krátkosti lodivod.