Leicester čaká ťažký boj o prežitie. Vardy: Záchrana by bola najväčším úspechom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Leicester čaká ťažký boj o prežitie. Vardy: Záchrana by bola najväčším úspechom
Leicester čelí vypadnutiu.
Leicester čelí vypadnutiu.Reuters
Útočník Jamie Vardy (36) povedal, že udržať Leicester City v Premier League by bol najväčší úspech jeho kariéry, keďže klub sa nachádza v zóne zostupu a do konca sezóny zostáva odohrať ešte tri zápasy.

Vardy pomohol Leicestru získať ligový titul v sezóne 2015/16, keď strelil 24 gólov a tím triumfoval po tom, čo súťaž začínal ako outsider s kurzom 5 000 ku jednej. Tentoraz však bojujú o prežitie, pričom klub je tretí od konca a od zóny záchrany ho delia dva body.

"Myslím si, že v tejto chvíli by bola záchrana najväčším úspechom. Až také je to dôležité," povedal Vardy pre rádio TalkSPORT a pokračoval:

"Je to ťažké a nemyslím si, že ublížiť je dosť silné slovo na vyjadrenie mojich pocitov ako človeka, ktorý je tu dlho. Keď som bol pri všetkých vzostupoch a pádoch, nikdy som nechcel, aby sme sa znova ocitli v takejto situácii. Je ťažké prijať to, kde sme."

Postavenie Leicestru v tabuľke.
Postavenie Leicestru v tabuľke.Flashscore

Ikonický útočník uviedol, že je náročné určiť, čo sa Leicestru, ktorý sa minulý mesiac rozišiel s manažérom Brendanom Rodgersom, v tejto sezóne nepodarilo: "Ak sa opýtate 99 % ľudí, nemohli to vidieť. Bolo ťažké snažiť sa zistiť čo sa stalo, že sme sa dostali do tejto situácie, nedá sa na niečo konkrétne ukázať prstom."

Leicester, ktorý v sezóne 2020/21 vyhral FA Cup, v pondelok hostí Liverpool, potom sa stretne s Newcastlom vonku a West Hamom doma.

Program Leicestru v PL
Program Leicestru v PLFlashscore