Narodil sa v Španielsku, hrať bude za Argentínu. Garnacho: Lásku vrátim na ihrisku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Narodil sa v Španielsku, hrať bude za Argentínu. Garnacho: Lásku vrátim na ihrisku

Garnacho bol povolaný na priateľský zápas Argentíny proti Austrálii.
Garnacho bol povolaný na priateľský zápas Argentíny proti Austrálii.Reuters
Útočník Manchestru United Alejandro Garnacho (18) sa teší na svoj očakávaný debut za Argentínu a tvrdí, že jeho rozhodnutie reprezentovať juhoamerickú krajinu je konečné.

Útočník, ktorý sa narodil v Španielsku, ale jeho matka je Argentínčanka, bol povolaný na priateľský zápas Argentíny s Austráliou a pri vyhliadke, že si zahrá po boku Lionela Messiho s majstrami sveta z Kataru, neváhal.

"Cítim sa Argentínčanom, som Argentínčan. Stavili na mňa a bolo mi to jasné. Je to veľký národný tím, veľmi dobrá príležitosť a celá moja rodina je šťastná, podporovali ma od prvej minúty," povedal Garnacho v pondelok pre TyC Sports.

Mladík zažil v United skvelú sezónu, no následne utrpel zranenie členka a nemal šancu, aby ho reprezentačný tréner Lionel Scaloni povolal na marcové priateľské zápasy proti Paname a Curacau. Nepredstavil sa ani na nedávnych majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov, ktoré sa konali práve v Argentíne.

"Veľa som sa rozprával s trénerom Erikom ten Hagom a prosil som ho, aby ma pustil, ale povedal, že to nie je možné. Napriek tomu som to sledoval v televízii, akoby som tam bol," dodal.

Garnacho v drese United naskočil až do 34 duelov
Garnacho v drese United naskočil až do 34 duelovFlashscore

Pravidlá FIFA umožňujú hráčom s dvojakým občianstvom zmeniť národný tím, pokiaľ neodohrali viac ako tri duely (vrátane priateľských), ale vzhľadom na možnosť, že ho Španielsko ešte povolá, Garnacho uviedol, že túži pokračovať v kariére za Argentínu.

"Nepotrebujem odohrať tri zápasy. Som tu a ak nebudem debutovať, nevadí. Viem, že chcem byť s Argentínou a že sa to stane. Chcem urobiť kariéru v argentínskej reprezentácii, ak mi tréner bude dôverovať, môžem sem chodiť aj naďalej. Túžim zúčastniť sa na Copa América, kvalifikácie a MS. Veľa ľudí v Argentíne ma má rado, vážia si ma. Už som sa rozhodol, budem hrať za Argentínu a túto lásku budem vracať na ihrisku," dodal perspektívny futbalista.