Nie najlepšia správa pre Rodáka. Leno podpísal s Fulhamom nový dlhodobý kontrakt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nie najlepšia správa pre Rodáka. Leno podpísal s Fulhamom nový dlhodobý kontrakt
Leno by mal pokračovať v Anglicku aj po roku 2024.
Leno by mal pokračovať v Anglicku aj po roku 2024.Profimedia
Nemecký futbalový brankár Bernd Leno (31) podpísal s anglickým klubom FC Fulham nový kontrakt do leta 2027. Dohoda obsahuje aj opciu na ďalší rok. Vo Fulhame mu robí dvojku slovenský reprezentant Marek Rodák (27).

Tridsaťjedenročný Leno prišiel na Craven Cottage v roku 2022 z Arsenalu a v ligovej súťaži odchytal v prebiehajúcej sezóne všetky zápasy.

"O ponuke zo strany klubu som sa dozvedel počas uplynulej reprezentačnej prestávky a dlho som sa nerozhodoval, keďže si myslím, že to vyhovuje všetkým stranám. Hneď som povedal, že tu chcem zostať dlhšie a veľmi sa z toho teším, rovnako ako z dlhodobých plánov klubu," uviedol Leno pre britské médiá.

V uplynulých dvoch dueloch v Premier League si Leno pri víťazstvách nad West Hamom i Nottinghamom (zhodne 5:0) udržal čisté konto. "Aj preto má toto predĺženie zmluvy ideálne načasovanie. Každý vo Fulhame uznáva prínos Bernda pre náš tím," vyhlásil majiteľ klubu Tony Khan o Lenovi, ktorý chytal predtým za Bayer Leverkusen (2011–2018) a Arsenal (2018–2022).

Nie najlepšia správa je to pre Mareka Rodáka, ktorý pôsobí v klube od roku 2013, keď ešte hral za mládežnícke tímy Londýnčanov. Rodák z Košíc výraznou mierou pomohol Fulhamu postúpiť z Championship do Premier League v sezónach 2019/2020 a 2021/2022, avšak medzi anglickou elitou odchytala slovenská reprezentačná dvojka len štyri stretnutia, v nich udržala jedno čisté konto.

Dvadsaťsedemročný brankár dostáva v aktuálnom ročníku priestor iba v Ligovom pohári, v ktorom vychytal výhry proti Tottenhamu (na penalty), Norwichu a Ipswichu. Vo štvrťfinále, ktoré sa odohrá 19. decembra, cestuje Fulham na pôdu Evertonu.