TOP 6 hráčov, ktorí si napriek vypadnutiu zaslúžia zostať v Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 6 hráčov, ktorí si napriek vypadnutiu zaslúžia zostať v Premier League
Maddison bude počas leta horúcim prestupovým artiklom.
Maddison bude počas leta horúcim prestupovým artiklom.Profimedia
Boj o udržanie sa v Premier League bude napínavý až do konca, ale je veľmi pravdepodobné, že zostúpia aj tímy, ktoré majú vo svojich radoch kvalitných hráčov a tí si naďalej zaslúžia hrať najvyššiu súťaž.

Osud Southamptonu je po prehre 0:2 doma s Fulhamom už spečatený. Čoraz pravdepodobnejšie vyzerá, že sa k nemu pripojí Leicester City. Hlavne po tom, ako doma nezvládol súboj s Liverpoolom. Zostúpiť môžu takisto Leeds, Everton či Nottingham.

Pád do nižšej súťaže môže mať nepriaznivý finančný dopad na kluby, ktoré sú často nútené znížiť svoje náklady tým, že sa zbavia hviezd. Takéto scenáre predstavujú pre zostávajúce kluby Premier League príležitosť podpísať kvalitu za zvýhodnenú cenu. Len v posledných rokoch boli hráči ako Andrew Robertson, Harry Maguire, Moussa Sissoko alebo Georginio Wijnaldum angažovaní zo zostupujúcich klubov a potom sa im darilo. Vzhľadom na to Flashscore vybral šesť futbalistov, ktorí v lete, v prípade vypadnuti, takmer určite prestúpia.

Harvey Barnes (Leicester City)

"Líšky" sa v krátkom čase zmenili z prenasledovateľov Ligy majstrov na mužstvo, ktoré sa rúti smerom k The Championship. Napriek tomu, že sa počas tejto sezóny trápili, Barnes zostal jednou z ich najžiarivejších hviezd, najmä z pohľadu strieľania gólov. Jeho dvanásť zásahov znamená takmer štvrtinu všetkých ligových zásahov tímu.

V celej Premier League je iba desať hráčov s lepšími štatistikami a všetci hrajú za mužstvá nachádzajúce sa v hornej polovici tabuľky. O tom, aký je tento fakt pôsobivý, svedčí aj to, že Barnes nie je útočník, ale krídelník.

Jeho rýchlosť a sila v kombinácii so schopnosťou dostať sa cez obrancov z neho robia majstra na ľavom krídle. Následne sa vie presadiť silnou pravou nohou, ktorá narobí problémy každej defenzíve. Stále má iba 25 rokov. V lete bude vítanou posilou pre väčšinu ofenzív.

James Maddison (Leicester City)

Zdá sa, že Barnesov spoluhráč opustí King Power Stadium aj keby sa zverencom Deana Smitha podarilo odvrátiť vypadnutie. Angličan je v hľadáčiku mnohých popredných tímov Premier League už takmer dva roky a záujem sa po ďalšej individuálne vydarenej sezóne ešte zvýšil.

Po desiatich góloch a deviatich asistenciách mu chýba len jeden "príspevok", aby v druhom po sebe idúcom ročníku Premier League zaznamenal dokopy aspoň 20 gólov a asistencií. Patrí k špičke hráčov na pozícii 10, ktorí budú k dispozícii. 

Dokáže byť veľmi nebezpečný v centrálnych priestoroch na polovici súpera, vyhnúť sa protihráčom a rozdávať presné prienikové prihrávky. Zdá sa, že je nevyhnutné, aby sa dostal do popredného klubu súťaže, v ktorom by ešte viac vynikla jeho kvalita.

Dwight McNeil (Everton)

Hoci sa o ňom nehovorí, tak v posledných mesiacoch hrá veľmi dobre. Pre príchodom trénera Dychea hrával málo, ale opätovné spojenie s bývalým lodivodom z Burnley mu dodalo sebadôveru a razom prišla aj forma. Pod anglickým kormidelníkom nastúpil v základe na 15 zo 16 duelov.

Počas tohto obdobia strelil päť gólov, pridal dve asistencie. Napriek tomu, že celkovo odohral menej minút ako jeho tímoví spoluhráči z ofenzívy, jeho výkony znamenajú, že sa nachádza v prvej trojke najlepších hráčov Evertonu v počte kľúčových prihrávok (44), očakávaných asistencií (5,5), streleckých pokusov (98) a prienikových prihrávok (72).

Hoci má McNeil stále len 23 rokov, v Premier League už absolvoval 167 vystúpení a stále má dostatok času na ďalší rozvoj. Je ľahké pochopiť, prečo by sa o tohto krídelníka mohli zaujímať kluby, ak by sa "Toffees" v lete potrebovali zbaviť hviezd.

James Ward-Prowse (Southampton)

Ward-Prowse je produktom akadémie Southamptonu, ktorému preukázal neochvejnú lojalitu napriek tomu, že je zjavne schopný pôsobiť na vyššej úrovni. Je však isté, že toto leto bude tým, keď sa konečne posunie ďalej.

Krúži okolo neho množstvo záujemcov. Jeho hlavnou doménou sú štandardné situácie, v ktorých doslova vyniká. Historicky strelil viac gólov z priamych kopov v Premier League iba David Beckham (18). Kapitán "svätcov" na neho stráca jediný zásah. Kieran Trippier dokázal v tejto sezóne prekonať jeho 56 prihrávok vedúcich k zakončeniam. Často sa však prehliadajú schopnosti, ktoré má Ward-Prowse aj mimo takýchto štatistík.

Vynikajúce technické zručnosti sa premietajú do nebezpečných prihrávok a často je kľúčovým článkom pri budovaní útokov. Je spoľahlivý aj bez lopty smerom dozadu. V tejto sezóne vyhral viac súbojov ako ktorýkoľvek iný hráč Southamptonu (34).

Jack Harrison (Leeds United)

Ak sa Leeds vyhne záchrane, veľkú zásluhu na tom bude mať práve Harrison. Len Illan Meslier a Robin Koch odohrali v tejto sezóne za klub viac minút v Premier League. To podčiarkuje jeho konzistenciu počas celého ročníka.

Okrem štyroch ligových gólov je Harrison na prvom mieste v počte asistencií (7), streleckých pokusov (111), krížnych prihrávok (166) a úspešných driblingov v záverečnej tretine ihriska (20). Dokáže hrať na viacerých pozíciách. Najčastejšie je preferovaný na ľavej strane stredu poľa, no objavuje sa aj viac v strede, alebo ako pravý krajný útočník. Dokonca na pozícii číslo 10. Ak celok z Yorkshire vypadne, bude o neho veľký záujem.

Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest)

Minulé leto sa Nottingham postaral o veľké prekvapenie, keď za neho Wolves poslal až 40 miliónov a spravil z mladého stredopoliara najdrahšieho hráča v histórii klubu. Pritom v predošlej sezóne nebol stálym členom základnej zostavy.

Forest si ho očividne poriadne preveril a zaslúži si veľkú pochvalu, pretože sa ukazuje ako jedna z výrazných mladých hviezd. Napriek tomu, že sa dostal do tímu, ktorý sa trápi, zaznamenal v tejto sezóne pôsobivých päť gólov a sedem asistencií.

Doposiaľ vyslal až neuveriteľných 114 streleckých pokusov. Aby sme vyzdvihli jeho pôsobivý výkon, druhý v tímovom poradí je Brennan Johnson s 55 strelami. Aj keď len minulé leto podpísal v klube dlhodobú zmluvu, je ťažké predstaviť si, že ho Forest v prípade vypadnutia udrží.