Jatky v Cremone. Oslabená Bologna strieľala ostrými. Triumf Atalanty a AC Miláno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jatky v Cremone. Oslabená Bologna strieľala ostrými. Triumf Atalanty a AC Miláno
Aktualizované
Bologna mala strelecký deň.
Bologna mala strelecký deň.Profimedia
Futbalisti Bologne zvíťazili na ihrisku predposledného Cremonese v 36. kole talianskej Serie A vysoko 5:1, rovnako ako AC Miláno v súboji so Sampdoriou. Atalanta Bergamo si poradila s Hellasom Verona 3:1.

Cremonese - Bologna 1:5 (0:3) 

Góly: 90+1. Ciofani - 14. Arnautović, 27. Ferguson, 45+1. Posch, 63. Orsolini, 80. Sansone

ČK: 73. Orsolini

Devätnásty celok tabuľky sa môže s najvyššou súťažou začať pomaly lúčiť. Stretnutie s Bolognou mu absolútne nevyšlo a už po prvom dejstve svietil na tabuli výsledok 0:3. V 63. minúte pridal štvrtý gól ofenzívny dirigent hostí Riccardo Orsolini, pričom o desať minút neskôr chcel vybojovať loptu v sklze, trafil jedného zo súperov a po druhej žltej karte opustil ihrisko.

Bologna však držala opraty zápasu pevne vo svojich rukách a desať minút pred koncom viedla už o päť gólov, hostia v nadstavenom čase aspoň skorigovali hrozivý výsledok po zásahu Ciofaniho.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Atalanta Bergamo - Hellas Verona 3:1 (1:1)

Góly: 22. Zappacosta, 53. Pašalič, 62. Hojlund - 11. Lazovič

Hellas síce aj bez zraneného Ondreja Dudu od 11. minúty viedol, Atalanta však dokázala skóre otočiť a pripísala si do tabuľky tri body. Hostia sú na 18. priečke a výrazne si skomplikovali záchranárske práce.

AC Miláno - Sampdoria Janov 5:1 (3:1)

Góly: 9. Leão, 23., 29. (pen.) a 68. Giroud, 63. Díaz - 20. Quagliarella

Milánsky celok nemal v poslednom období veľa dôvodov na radosť a okrem vypadnutia z Ligy majstrov strácal aj v domácej súťaži. "Rossoneri" stále snívajú o kvalifikácii do milionárskej súťaže aj pre hroziaci odpočet bodov konkurenta z Juventusu a po jednoznačnom víťazstve nad zostupujúcou Sampdoriou budú s napätím očakávať, ako sa celá situácia vyvinie. V drese domácich sa hetrikom zaskvel Olivier Giroud.