Sandro vyrovnal rekord Nedvěda. Gyömbérovci sa lúčia so Serie A remízou proti AC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sandro vyrovnal rekord Nedvěda. Gyömbérovci sa lúčia so Serie A remízou proti AC

Aktualizované
Alex Sandro skóroval po viac ako dvoch rokoch.
Alex Sandro skóroval po viac ako dvoch rokoch.Profimedia
V záverečnom 38. kole talianskej Serie A triumfoval Juventus na svojom trávniku proti Monze 2:0. Napriek tomu nemusí skončiť medzi tromi najlepšími celkami súťaže. Po zranení sa vrátil do akcie slovenský reprezentant Norbert Gyömbér (31). So svojím tímom uhrali remízu s AC Miláno 3:3.

Juventus - Monza 2:0

Pod prvé víťazstvo dočasného trénera Paola Montera sa podpísali gólom Federico Chiesa a Alex Sandro. Presadili sa v rozmedzí dvoch minút. Stará dáma ukončila sériu šiestich remíz na svojom trávniku a so sezónou sa rozlúčila tromi bodmi. Brazílsky obranca skóroval po viac ako dvoch rokoch. Zároveň ako zahraničný hráč nazbieral v drese Bianconeri 327. štart, ktorým vyrovnal Čecha Pavla Nedvěda.

Najzaujímavejšie štatistiky stretnutia.
Najzaujímavejšie štatistiky stretnutia.Opta by Stats Perform

Tridsaťtriročný obranca sa počas striedania štvrťhodinu pred koncom emotívne rozlúčil s klubom, do ktorého prišiel v roku 2015. Od budúcej sezóny by mal zasadnúť na lavičku, podľa informácií médií, Thiago Motta. So 71 bodmi poskočil Juventus na priebežné tretie miesto, no musí čakať na záverečné dva duely Atalanty, ktorá stráca z piateho miesta päť bodov. Monza nazbierala o sedem bodov menej než v predchádzajúcom ročníku, ale Seriu A si zahrá aj tretí rok po sebe. 

AC Miláno - Salernitana 3:3

Druhé AC doma remizovalo 3:3 s poslednou Salernitanou. V červeno-čiernom drese prežil derniéru útočník Giroud, ktorý s 15 gólmi ukončil sezónu ako najlepší strelec Rossoneri. Od leta bude najlepší strelec francúzskej reprezentácie obliekať dres Los Angeles FC v MLS. Milánčania ešte tri minúty pred koncom viedli 3:1, ale vedenie neudržali a Simyho druhý gól v zápase zabezpečil hosťom remízu.

Remíza cez štatistiky.
Remíza cez štatistiky.Opta by Stats Perform

Duel bol rozlúčkou trénera Stefana Pioliho, ktorý predminulý rok získal s tímom prvý titul za posledných 11 rokov. Jeho nástupca zatiaľ nie je známy, v médiách sa špekuluje o Robertovi De Zerbim, ktorý skončil na lavičke Brightonu či Paulovi Fonsecovi, momentálne trénujúcemu francúzske Lille.