Neapol by som trénoval aj zadarmo, priznal držiteľ Zlatej lopty Cannavaro

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol by som trénoval aj zadarmo, priznal držiteľ Zlatej lopty Cannavaro
Cannavaro je už viac ako rok bez angažmánu.
Cannavaro je už viac ako rok bez angažmánu.Profimedia
Fabio Cannavaro (50) je už viac ako rok bez práce po tom, čo skončil v Benevente Calcio. Držiteľ Zlatej lopty z roku 2006 bol v posledných mesiacoch spájaný s Neapolom, ktorý by podľa jeho slov trénoval zadarmo, ale ponuku od prezidenta Aurelia de Laurentiisa (74) nikdy nedostal.

Rodák z Neapola pôsobil ako tréner najmä v zahraničí, viedol čínsky Guangzhou Evergrande, saudskoarabský Al Nassr a tiež čínsku reprezentáciu.

Keď bol Cannavaro počas novembrového zápasu proti Empoli, po ktorom bol následne odvolaný Rudi Garcia, spozorovaný sedieť vedľa De Laurentiisa, začalo sa na Apeninskom polostrove hovoriť o tom, že zaujme miesto na lavičke Partenopei, ktoré však následne získal Walter Mazzarri.

"Trénoval by som Neapol zadarmo, je to sen všetkých trénerov," povedal Cannavaro v rozhovore pre Sportitalia. De Laurentiis však vtedy na otázku odpovedal, že má zoznam 50 trénerov, ale Cannavaro na ňom nie je, čo sa potvrdilo vo februári pri ďalšej trénerskej obmene pod Vezuvom.

"Nemyslím si, že nedostatok skúseností je dôvodom, prečo som nebol na tom zozname. Veľa ľudí nerešpektuje skúsenosti, ktoré som získal v Číne, ale som tréner a chcem pracovať. Pred dvoma rokmi som sa vrátil do Talianska a pokračujem v štúdiu, pretože trénerstvo je to, čo chcem robiť," vysvetlil bývalý stopér, ktorý okrem Neapola hral aj za Parmu, Inter, Juventus a Real Madrid.

Držiteľovi Zlatej lopty z roku 2006 určite neprospelo neúspešné pôsobenie v Benevente, kde zaznamenal len tri víťazstvá zo 17 zápasov (3-7-7), čo viedlo na konci sezóny k zostupu zo Serie B. Neapol momentálne vedie Francesco Calzona, ktorý však pravdepodobne nezostane, keďže je zároveň koučom slovenskej reprezentácie, kde má zmluvu do konca roka 2025.

"Problémom tejto sezóny je, že došlo k výrazným zmenám a hráči museli prijať príliš veľa rôznych taktických variantov," hľadá Cannavaro príčiny poklesu výkonnosti úradujúceho talianskeho majstra.

"Je prirodzené, že boli trochu zmätení. Proti Atalante cez víkend majú poslednú šancu vrátiť sa do boja o Ligu majstrov," uzavrel rodák z Neapola, ktorého materský klub deväť kôl pred koncom zaostáva za prvou štvoricou, ktorá zaručuje milionársku súťaž, o deväť bodov.

Postavenie SSC v tabuľke.
Postavenie SSC v tabuľke.Flashscore