Stará dáma podľa Bonucciho klame: Mal som byť šiesta voľba. V júli mi povedali, že končím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stará dáma podľa Bonucciho klame: Mal som byť šiesta voľba. V júli mi povedali, že končím

Leonardo Bonucci v drese Unionu Berlín.
Leonardo Bonucci v drese Unionu Berlín.AFP
Pokoj v duši? Rozhodne nie, skôr hotové Taliansko. Hoci je Leonardo Bonucci (36) už súčasťou berlínskeho Unionu, na svoj posledný angažmán nemôže zabudnúť. Ale nanešťastie pre neho a Juventus nie sú spomienky na rozlúčku so "Starou dámou" vôbec ružové. Bývalý kapitán "Bianconeri" po čase prišiel so svojou verziou príbehu, ktorá sa od tej turínskej výrazne líši.

Bonucci si síce dal načas, ale v jeho slovách je cítiť veľkú nespravodlivosť. "Čítal a počul som nepravdivé veci, ktoré povedal klub a tréner. Nie je pravda, že mi v októbri a vo februári povedali, že so mnou chcú na konci sezóny ukončiť zmluvu. Naopak, koncom mája som súhlasil, že budem piatou alebo šiestou voľbou na poste stopéra," povedal dlhoročný taliansky reprezentant pre SportMediaset.

Bývalý kapitán turínskeho celku, ktorý dostal v lete od "starej dámy" kopačky a odišiel do Unionu Berlín, zdôraznil, že správanie klubu nebolo transparentné: "Niečo som tušil, až keď som si to prečítal v novinách. Giuntoli a Manna mi o tom povedali až 13. júla, keď prišli ku mne domov. Vtedy mi oznámili, že už nebudem súčasťou kádra Juventusu, že moja prítomnosť na ihrisku by bránila rastu tímu."

Práve skutočnosť, že jeho prítomnosť by mala negatívny vplyv na napredovanie tímu, Bonucciho bolela: "Bolo to poníženie, ktoré som utrpel po viac ako 500 zápasoch v bielo-čiernom drese. Vážil som si solidaritu toľkých hráčov, vrátane tých súčasných, z Juve a iných klubov. Všetci prejavili ľútosť nad neúctivým správaním klubu."