Taliani majú v Lige národov bronz, pomohli im rýchle góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Taliani majú v Lige národov bronz, pomohli im rýchle góly

Taliani v Enschede ustáli záverečný tlak domáceho tímu a obsadili tretie miesto v Lige národov.
Taliani v Enschede ustáli záverečný tlak domáceho tímu a obsadili tretie miesto v Lige národov.AFP
Taliansko v zápase o tretie miesto v Lige národov zdolalo Holandsko 3:2. Na druhej strane, národný tím krajiny tulipánov nepridal k svojmu striebru z roku 2019 ďalšie pódiové umiestnenie.

Holandsko - Taliansko 2:3

Zaplnený štadión v Enschede rozjasal už v šiestej minúte Dimarco, ktorý parádnou kľučkou vymietol horný roh. Skorá strata prinútila domácich zapnúť ofenzívny motor, ale do dobrého zakončenia sa nedostali. Na druhej strane Taliansko opäť udrelo z protiútoku. Wilfried Gnonto sa snažil otestovať Justina Bijlowa z hranice šestnástky.

Jeho pokus bol však zblokovaný a odrazil sa k Frattesimu, ktorý poslal loptu k pravej žrdi za holandského brankára. Strela záložníka Sassuola zintenzívnila snahu "Oranjes" o skórovanie a do polčasového hvizdu mal najväčšiu šancu Cody Gakpo, lenže z dobrej pozície minul cieľ.

Vybrané štatistiky zápasu
Vybrané štatistiky zápasuLivesport

Po zmene strán sa do šance dostal aj útočník Liverpoolu. Z hranice šestnástky vystrelil s vypätím všetkých síl na Gianluigiho Donnarummu, ktorý dostal loptu do slabín a potreboval chvíľu na vydýchnutie. Prácu mu neskôr uľahčila obrana, konkrétne Dimarco, ktorý zblokoval tvrdú strelu úžasným skokom pred Stevenom Bergwijnom.

Holandský nápor sa stupňoval a bol to práve Bergwijn, kto oslavoval kontaktný gól. V 68. minúte tentoraz oklamal náznakom strely strážiaceho Dimarca a pohodlne upratal loptu na zadnú žrď. Už o chvíľu neskôr však Taliani opäť odskočili. Náhradník Chiesa ukázal svoju rýchlosť a krížnou strelou prekonal dlho neohrozeného brankára Holandska.

Strelci v zápase o bronz v Lige národov.
Strelci v zápase o bronz v Lige národov.Livesport

Domáci mohli v 90. minúte ešte znížiť zásluhou Georginia Wijnalduma, ale na vyrovnanie už nebol čas.

Chorvátsko - Španielsko

Prehľad Ligy národov