Ghana v zostave aj s naturalizovanými hráčmi LaLigy a Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ghana v zostave aj s naturalizovanými hráčmi LaLigy a Premier League

Ghana v zostave aj s naturalizovanými hráčmi LaLigy a Premier League
Ghana v zostave aj s naturalizovanými hráčmi LaLigy a Premier LeagueProfimedia
Otto Addo (47), reprezentačný lodivod Ghany, vymenoval 26 mien, ktoré sa v drese tamojšej krajiny predstavia na svetovom šampionáte v Katare. Tréner zaujal nominovaním Kamala Sowaha z belgickej Jupiler League.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar sa do tímu Ghany na majstrovstvá sveta dostal vďaka svojím výkonom a športovej forme, očiam európskej futbalovej verejnosti sa predstavil najmä v tohtoročnej edícii Ligy majstrov vo farbách Clube Bruggy

Prvýkrát bol povolaný aj 22-ročný stredopoliar Salis Abdul Samed, ktorý v tejto sezóne pravidelne nastupuje za Racing Lens a momentálne mu patrí druhé miesto v tabuľke francúzskej Ligue 1.

Na súpiske sa nachádzajú aj bývalý španielsky reprezentant Iňaki Williams a anglický reprezentant do 21 rokov Tariq Lamptey, ktorí sa pred dvoma mesiacmi rozhodli reprezentovať Ghanu. K podobnému kroku sa nepodarilo sa presvedčiť anglického reprezentanta Calluma Hudsona-Odoia.

Ghana bola nútená vymenovať troch neskúsených brankárov po tom, čo sa jej prví dvaja gólmani Jojo Wollacott z Charlton Athletic a Richard Ofori z Južnej Afriky zranili počas klubových akcií.

Kapitánom mužstva bude André Ayew, ktorý bol súčasťou tímu, ktorý sa v roku 2010 dostal do štvrťfinále majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike, čo bol len tretí prípad, keď sa africká krajina dostala medzi posledných osem mužstiev šampionátu.

Black Stars sa v skupine H postupne stretnú s Portugalskom, Južnou Kóreou a Uruguajom.

nominácia Ghany na MS:

brankári: Lawrence Ati-Zigi (St. Gallen), Danlad Ibrahim (Asante Kotoko), Manaf Nurudeen (Eupen)

obrancovia: Joseph Aidoo (Celta Vigo), Daniel Amartey (Leicester City), Abdul-Rahman Baba (Reading), Alexander Djiku (Racing Štrasburg), Tariq Lamptey (Brighton & Hove Albion), Gideon Mensah (AJ Auxerre), Denis Odoi (Club Bruggy), Mohammed Salisu (Southampton), Alidu Seidu (Clermont Foot)

záložníci: Andre Ayew (Al Sadd), Mohammed Kudus (Ajax Amsterdam), Daniel-Kofi Kyereh (SC Freiburg), Elisha Owusu (Gent), Thomas Partey (Arsenal), Salis Abdul Samed (Racing Lens)

útočníci: Daniel Afriyie (Hearts of Oak), Jordan Ayew (Crystal Palace), Osman Bukari (Red Star Belehrad), Issahaku Abdul Fatawu (Sporting Lisabon), Antoine Semenyo (Bristol City), Kamal Sowah (Club Brugge), Kamaldeen Sulemana (Stade Rennes), Inaki Williams (Athletic Bilbao).