Výborný zápas Čerešňáka, Rouen s Haščákom a Kytnárom šokoval favorita

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výborný zápas Čerešňáka, Rouen s Haščákom a Kytnárom šokoval favorita
Čerešňák vstupoval do zápasu ako najproduktívnejší hráč svojho tímu a pripísal si ďalšie dva body.
Čerešňák vstupoval do zápasu ako najproduktívnejší hráč svojho tímu a pripísal si ďalšie dva body.Profimedia
Hokejisti Pardubíc vyhrali svoj druhý zápas v hokejovej Lige majstrov, keď doma zdolali Stavanger. Tappara porazila Adler, ale stále platí, že oba tímy bodovali v každom stretnutí.

Tappara Tampere - Adler Mannheim 2:1 sn

Aj po tomto stretnutí platí, že Tappara i Adler sú dvomi z troch mužstiev, ktoré v každom stretnutí bodovali. Oba celky tak majú zhodne sedem bodov a lepšie je iba Lukko. Vyrovnané stretnutie rozhodli až samostatné nájazdy, v nich sa ako jediný presadil Baptiste.

HC Dynamo Pardubice - Stavanger Oilers 5:1

Pardubice boli od začiatku lepším tímom a postupne dokráčali k zisku troch bodov. Prvé tri góly strelili v presilových hrách. Pri úvodných dvoch si pripísal asistencie slovenský obranca Peter Čerešňák. Jeho krajan Matej Paulovič ukončil duel s bilanciou 0+1. Martin Bučko nebodoval. Po dva body nazbierali takisto Hyka so Zohornom. Dynamo má po troch stretnutiach šesť bodov a skóre 10:7. Nórsky Stavanger prehral aj tretí duel.

Skellefteå AIK - Dragons de Rouen 0:1

O obrovské prekvapenie sa postarali hráči francúzskeho majstra, ktorí dokázali poraziť popredný európsky klub. Skellefteå prehrala na domácom ľade druhý raz po sebe, keďže nedávno podľahla aj Pardubiciam. Teraz v pozícii veľkého favorita nestrelila ani jeden gól. Brankár Pintarič si udržal čisté konto, spoločne s defenzívou ustál aj enormný tlak v závere.

Predviedol 30 zákrokov. Celé stretnutie odohrali slovenskí útočníci Milan Kytnár a Marcel Haščák, nebodovali. Rozhodujúci gól strelil Francis Perron. Pre Rouen to je prvá výhra v tejto sezóne Ligy majstrov.

TWK Innsbruck - Belfast Giants 2:1

Rapperswill Jona Lakers - Lukko Rauma 2:5

Lukko pokračuje vo výbornom vstupe do Ligy majstrov, vyhralo aj tretí zápas a s deviatimi bodmi sa nachádza na čele tabuľky. Po výhrach nad Belfastom a Aalborgom, kedy bol fínsky tím jasným favoritom, si tentoraz poradil aj s prvou náročnejšou prekážkou. Na ľade švajčiarskeho Rapperswilu strelil majster Liigy z roku 2022 celkovo päť gólov.

Servette Ženeva - HC Bolzano 6:1

Ženeva nadviazala na výhru s Košicami aj v domácom prostredí, kde hladko zmietla talianske Bolzano. Tromi asistenciami sa blysol skúsený obranca Vatanen, o dva góly sa postaral kanadský útočník Pouliot.

Red Bull Salzburg - ERC Ingolstadt 1:2