Slovenská reprezentácia na záver Nemeckého pohára porazila domáci tím, skončila druhá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenská reprezentácia na záver Nemeckého pohára porazila domáci tím, skončila druhá

Na snímke gólová radosť hráčov Slovenska.
Na snímke gólová radosť hráčov Slovenska.TASR
Slovenskí hokejisti zvíťazili vo svojom záverečnom zápase na Nemeckom pohári 2023 nad domácim výberom 2:1. V 34. ročníku tradičného merania síl hokejistov štyroch krajín v Landshute predtým zdolali Rakúsko 7:1, prehrali s Dánskom 3:4 a obsadili konečné 2. miesto. Vlani skončili zverenci Craiga Ramsayho (72) na poslednom 4. mieste, predtým sa z celkového víťazstva tešili v rokoch 1997, 2006, 2011 a 2016.

Nemecko - Slovensko 1:2

V zápase proti domácemu výberu potrebovali Slováci zvíťaziť o dva góly, tento cieľ začali napĺňať už po 66 sekundách. Po prihrávke Jozefa Baláža si pripísal prvý reprezentačný gól Matej Kašlík. Na ďalší gól čakalo 4200 divákov do tretej tretiny a opäť padol do bránky Nemecka. V presilovej hre sa presadil Lukáš Cingel. Štyri minúty pred koncom však skóroval v presilovke Leonard Pföderl a zabezpečil Nemcom turnajový triumf.

Slováci mali výborný vstup do zápasu, keď už po 66 sekundách otvoril skóre Kašlík po prihrávke Baláža a pripísal si prvý gól v reprezentácii. Nemci potom pohrozili po strele Üffinga, na opačnej strane zakončil bekhendom do brankára Faško-Rudáš. Výborné príležitosti mali aj Hrehorčák a Kukuča, ale ani im sa nepodarilo skórovať. Úspešné zákroky si pripísal aj Hlavaj, najviac práce mal po skrumáži v 14. minúte.

V druhej tretine prišli prvé veľké šance Nemcov po faule Minárika, ale Hlavaj sa blysol po strelách Samanského a Pföderla. Čerešňák potom výborne našiel vracajúceho hráča z trestnej lavice, ale Minárikovi v nájazde chýbala rýchlosť. Slovenský brankár vytiahol ďalší vynikajúci zákrok v polovici zápasu po strele Ukbekileho, ale odolávať potom musela aj obrana Nemcov. Dobrý ofenzívny hokej pokračoval počas celej druhej tretiny, ale gól do jej konca nepadol.

V úvode tretieho dejstva napálil puk do žŕdky Paulovič počas presilovky, o pár sekúnd neskôr ju využil po prihrávke Čerešňáka útočník Cingel. Pod veľký tlak dostali Nemci Slovákov v 55. minúte počas presilovej hry, ale brankár Hlavaj predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov. Potom však prišla nešťastná chvíľa Okuliara, keď zasiahol súpera hokejkou a presilovku využil Pföderl. V závere mohli ešte Slováci streliť potrebný gól, ale Okuliarovu strelu vytesnil Bugl.